Apple yeni iPhone SE'yi tanıttı
Apple, yeni akıllı telefon modeli iPhone 4 SE'yi düzenlediği etkinlikle tanıttı. iPhone 4 SE'nin satış tarihi ve fiyatı da belli oldu.

ÖZELLİKLERİ ŞÖYLE;
12 megapiksel arka yüzde dahili kamerası olan iPhone SE'nin ön yüzünde de flaş bulunuyor. Böylece selfie görüntü alırken loş ortamda olsanız da kaliteli görüntü alabileceksiniz.
4K video çekimi yapabilen iPhone 5SE LTE ağ teknolojisini kullanıyor. Yani ülkemizde 1 Nisan'da sunulacak 4.5G desteğine sahip.
Yeni iPad Pro modelinde Oxide TFT ekran kullanılıyor. Bu da cihazın yüzde 40 oranında daha az ekranı yansıtması anlamına geliyor.
iPad Air 2'ye göre yüzde 25 oranında daha parlak renklere sahip olan iPad Pro'da A9X işlemci kullanılıyor (önceki iPad Pro ile aynı işlemci) ve üzerinde 4 hoparlör çıkışı bulunuyor.
Arka yüzünde 12 MP kamera bulunan yeni iPad Pro, iPhone SE ve iPhone 6S ile aynı kamerayı kullanıyor.
NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?
24 Mart tarihinde ön sipariş yoluyla satışa sunulması planlanan iPhone 5SE'nin doğrudan satışı ise 31 Mart'ta başlayacak ve ilk etapta 110 ülkede cihaz satışa sunulmuş olacak.
399-400 DOLAR
iPhone 5SE'nin fiyatları ise 16 ve 64 GB olmak üzere iki farklı modeli olan iPhone 5SE'nin fiyatları sırasıyla 399 ila 499 dolar olacak.
YENİ iPAD PRO: ARTIK DAHA KÜÇÜK
İlk modeli geçen yıl tanıtılan iPad Pro'nun dev 12.9 inç'lik ekranı yeni modelde biraz daha küçüldü. 9.7 inç'lik ekranıyla dikkat çeken iPad Pro da retina ekrana sahip.
Apple'dan yapılan açıklamaya göre bugüne dek bu ekran ölçülerinde 200 milyon iPad satılmış durumda. 12.9 inç'lik dev iPad Pro'nun da 256 GB'lık yeni modeli 1099 dolardan satışa çıkıyor.
iPAD PRO NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?
iPad Pro 31 Mart tarihinde satışa sunulmuş olacak.
iPad Pro'nun fiyatlarına gelince... 32 GB iPad Pro 599 dolar, 128 GB iPad Pro 749 dolar, 256 GB iPad Pro ise 899 dolar.
APPLE WATCH'A İKİ YENİ RENK GELDİ, FİYATI DÜŞTÜ
Türkiye'ye de geçen yıl gelen Apple Watch'a iki farklı renk kordonu da eklendi. Diğer bir deyişle yeni bir Apple Watch bu gece yok. Apple Watch'un fiyatında da değişikliğe gidildi ve fiyat etiketi 349 dolardan 299 dolara indi.
Jackson'dan sonra sahneye Jeff Williams geldi. Apple'ın Parkinson hastalığı üzerine yaptığı çalışmalara değinen Williams, en büyük araştırma verisine 24 saat gibi kısa bir sürede ulaştığını belirtti.
Diabet hastalığı için de pek çok sağlık kurumuyla işbirliği içinde olduklarına vurgu yapan Williams, sağlık alanını Apple'ın fazlasıyla önemsediğini kaydetti.
Cook'un ardından sahne alan Apple'ın kadın yöneticilerinden Lisa Jackson Çin'de yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçiş yaptıklarına dikkat çekti. Geri dönüşüme önem verdiklerini belirten Jackson, bu konuda titiz bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Jackson'a göre Apple sadece Çin'de 40 megawatt'lık bir güneş tarlası kurmuş!
Ve Cook sahnede... 1 milyar Apple cihazının şu an kullanıldığını söyleyen Cook FBI ile olan krize de değindi. Sahneye çıkar çıkmaz Cook FBI ve kullanıcılar arasındaki seçimleri konusunda kişisel veri gizliliğini önemsediklerine vurgu yaptı.
Apple, her lansman öncesi yaptığı gibi mağazasını geçici olarak kapattı. Apple Store'a giren kullanıcılar "Size yeni ürünlerimizi göstermek için sabırsızlanıyoruz" mesajıyla karşılaşıyor.
sabah-hürriyet
Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 21:14