Asayiş
  • 29.5.2013 23:40

Araç Habur Çayı'na uçtu: 4 ölü 2 kayıp!..

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bir pikabın kontrolden çıkarak Habur Çayı'na uçması sonucu 4 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı. Kayıp olan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Alınan bilgilere göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, akşam saatlerinde, ilçe merkezinden Akçayol köyüne gitmekte olan İskan Gök yönetimindeki 31 ALC 12 plakalı pikap, yoldan çıkarak Habur Çayı'na uçtu. Araçta bulunan 7 kişiden 6'sı sulara kapıldı. Olayı gören bir çobanın haber vermesi üzerine vatandaşlar, kurtarma çalışmalarına başladı. Daha sonra arama kurtarma çalışmalarına asker ve polis ile bir askeri helikopter de katıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda araç sürücüsü yaralı olarak kurtarılırken, Sami Gök, Zübeyde Gök, Besna Gök, Sekna Gök, Caziye Gök ve Nahide Özdemir sulara kapılarak gözden kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda 4 kişinin cesedi bulundu. kayıp olan 2 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor. Cenazeler olay yerine gelen ambulanslarla Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi.

İSİMLER BELLİ OLDU...

Beytüşşebap ilçesinde Habur Çayı'na düşen pikapta hayatını kaybeden aynı aileden 4 kişi ile kaybolan 2 kişinin kimlikleri belirlendi.

Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürücülüğünü İskan Gök'ün yaptığı Habur Çayı'na düşen pikapta, Zübeyde Gök, Sakine Gök, Besna Gök ve 2 yaşındaki Sami Gök'ün hayatını kaybettiğini, Caziye ve Nahide Gök'ün de kayıp olduğunu söyledi.

Kazadan yaralı kurtulan şoför İskan Gök'ü helikopterle sevk edildiği Şırnak Devlet Hastanesi'nde ziyaret ettiğini ifade eden Baydaş, Gök'ün durumunun iyi olduğunu belirtti.

Baydaş, olay yerinde bulunan AFAD, Özel İdare, belediye ve jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalara havanın kararması nedeniyle ara verildiğini anlatarak, "Van'dan gelen dalgıç ekipler gün ışıyınca arama çalışmalara yeniden başlayacak. Çay boyunca Türkiye sınırına kadar ekipler arama, tarama yapacaklar. Ayrıca jandarma ekipleri de kurduk" dedi.

Baydaş, kazada hayatını kaybedenlerin yarın Akçayol köyünde toprağa verileceğini belirtti.

Öte yandan, kazadan yaralı kurtulan İskan Gök'ün Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk Jandarma Karakolu'na 2 yıl önce terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Onbaşı Recep Gök'ün kardeşi olduğu öğrenildi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:54

İLGİLİ HABERLER