Dünya
  • 27.10.2011 11:27

ARAP BİRLİĞİ ESAD'LA GÖRÜŞTÜ: "SURİYE KRİZİ BİTİRMEK İSTİYOR

BEYRUT - Katar Başbakanı Hamad Bin Cassim Bin Cabur El Tani, heyetin Esad'la dün Şam'da bir araya gelmesinin ardından yaptığı basın toplantısında, Suriye'nin ''çözüme ulaşmak'' için Arap Birliği heyetiyle işbirliği yapmak istediğini belirtti.
Heyetin Suriyeli yetkililerle pazar günü bir kez daha görüşeceğini kaydeden El Tani, ''Suriye'deki kavga bitmeli, kardeşler arasında diyalog süreci başlamalı ve halkın talepleri konusunda anlaşmaya varılmalı'' dedi.
Arap Birliği, Suriye'deki durumu görüşmek üzere geçen hafta Kahire'de olağanüstü gündem maddesiyle toplanmış, Suriye yönetimine ay sonuna kadar askeri operasyonlara son vermesi, tutukluları serbest bırakması ve muhalefetle diyalog başlatması çağrısında bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:47

İLGİLİ HABERLER