Asayiş
  • 28.1.2024 21:58

Arap istihbaratı : İsrail Lübnan'a saldıracak

Arap İstihbaratı, Hizbullah'ı Lübnan'daki potansiyel İsrail operasyonu konusunda uyardı

Büyük küresel güçler tarafından toplanan son istihbarat, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İsrail ordusuyla birlikte Lübnan'a karşı bir savaş başlatmaya hazır olduğunu gösteriyor. Bu eylem, Hizbullah'ı Birleşmiş Milletler'in 1701 sayılı Kararına uymaya zorlayamamalarına dayanıyor.

LBCI, adı açıklanmayan bir Arap ulusunun Hizbullah'a istihbarat sağladığını ortaya koyan kaynaklar elde etti. Bu bilgi, Tel Aviv'in Lübnan'da önemli bir askeri operasyon başlatma planlarına işaret ediyor ve potansiyel olarak bölgedeki gerilimi artırıyor.

Bu gelişmelerin ortaya çıkmasıyla birlikte Şubat ayının, özellikle ABD elçisi Amos Hochstein ve Fransız elçi Jean-Yves Le Drian'ın Beyrut'a beklenen dönüşüyle ​​birlikte çok önemli bir ay olması bekleniyor. Onların varlığı, diplomatik çabalarla yaklaşmakta olan savaş olasılığı arasındaki kritik dengenin altını çiziyor. Uluslararası toplum durumu yakından izliyor ve bu diplomatik görüşmelerin sonuçlarını bekliyor.

Bu arada Lübnan parlamentosundaki Hizbullah grubunun başkanı Muhammed Raad, İsrail'i saldırıya karşı uyardı. Hizbullah teröristlerinden biri için düzenlenen anma töreninde Raad, Lübnan'ın güvenliğinin her şeyden önce olduğunu ve Hizbullah'ın savaşa çok iyi hazırlandığını, İsrail'in şimdiye kadar örgütün yalnızca kısmi gücünü hissettiğini, o zaman topyekün bir savaşın içinde olduğunu ifade etti. , "Kolunun uzantısını tadacaktır."

İsrail, Hizbullah'ın sınır bölgesini terk etmemesi halinde Lübnan'a saldırı tehdidinde bulundu

Dışişleri Bakanı Israel Katz, İtalyan mevkidaşı Antonio Tajani ile Batı Kudüs'te yaptığı görüşmede, Lübnan hükümetine "Hizbullah'ı güney Lübnan'dan atması" çağrısında bulundu, aksi takdirde Lübnan, kurtulamayacağı yıkıcı bir darbeyle karşı karşıya kalacak.

İsrail güçleri ile Hizbullah arasında, iki tarafın 2006 yılındaki geniş çaplı savaştan bu yana yaşanan en ölümcül çatışmalarda aralıklı olarak yaşanan çatışmaların ortasında, Lübnan ile İsrail arasındaki sınır boyunca gerilim alevlendi.

Sınır gerginlikleri, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de düzenlediği sınır ötesi saldırının ardından yaklaşık 25.700 kişinin ölümüne yol açan askeri saldırısının ardından patlak verdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Katz ve Tajani, İtalyan havayolunun İsrail'deki faaliyetinin yenilenmesinin yanı sıra enerji ve turizm alanlarında işbirliğinin artırılması konusunda da mutabakata vardı.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2024 23:16

İLGİLİ HABERLER