Dünya
  • 16.4.2024 21:30

Arap Yarımadası'nda Nuh tufanı.. Dubai'de uçaklar sele gitti, Umman'da 18 kişi öldü

Yerel basında çıkan haberlere göre, fırtınalar Dubai Uluslararası Havalimanı'nı geçici olarak kapattı..Dubai'de ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Arap Yarımadası'nın diğer bölgelerinde şiddetli yağışlar nedeniyle hükümet çalışanlarına ve özel okul personeline Salı günü uzaktan çalışma talimatı verildi.

20240414 uçakla taşındı

Emirlik'in Ulusal Meteoroloji Merkezi, saatte 70 km'ye (43 mil/saat) kadar rüzgarların eşlik edebileceği gök gürültülü sağanak yağış, yıldırım, yağış ve olası dolu konusunda uyarılarda bulundu.

Dubai Havalimanları, hava durumu düzelene kadar gelen uçuşları geçici olarak yönlendirecek

Bir sözcü Gulf News'e verdiği demeçte, Dubai Uluslararası Havaalanı'nın, 16 Nisan Salı akşamı varacak tüm uçuşları, kötü durum düzelene kadar geçici olarak yönlendireceğini söyledi. Kalkışlar normal şekilde devam edecek.

Havaalanı yetkililerine göre, Dubai Havalimanı'na erişim yollarında meydana gelen ciddi su baskını ve devam eden istikrarsız hava koşulları nedeniyle gecikmeler ve aksaklıkların 17 Nisan Çarşamba gününün erken saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Sözcü, "Müdahale ekipleri etkinleştirildi ve en kısa sürede normal operasyonlara geri dönmek ve müşterilerimize verdiğimiz rahatsızlığı en aza indirmek için havayolları ve diğer hizmet ortaklarıyla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz" dedi.

BAE üzerinde daha fazla yağmur bulutu oluştuğu için Met Office tarafından kırmızı alarm verildi

Salı akşamı Sharjah'a yıldırım düştü.

Uyarıda, "Başka bir dalga Batı bölgelerinden başlıyor ve ülkenin dağınık bölgelerini kapsıyor; konvektif bulutların miktarı artıyor, farklı yoğunluktaki yağışlarla ilişkili, şimşek ve gök gürültüsünün eşlik ettiği ve bazı bölgelerde dolu ihtimali var." .

200321 yağmur szr

Çarşamba sabahından Çarşamba öğleden sonraya kadar kıyı kesimlerde yağmur bulutları oluşacak, ardından Doğu ve Kuzey kesimlerde yoğunlaşacak. Çarşamba öğle saatlerinden itibaren bulutlar giderek azalacak.

Bahçeleri Keşfedin

NCM, halkı yağış sırasında gerekli tüm önlemleri almaya ve güvenlik önlemlerine uymaya çağırdı. Vatandaşların ayrıca sel ve su birikintilerinin olduğu alanlardan uzak durmaları isteniyor.

Salı günü Sharjah'da sular altında bir sokak.

UMMAN'DA 18 ÖLÜ

Umman'da şiddetli yağışlar, Arap Yarımadası'nın doğu ucunda ani su baskınlarına neden oldu ve kurtarma operasyonları devam ederken en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Arjan'da su kaydı

Şiddetli yağışlar sırasında sık sık görülen ani sel baskınları, izleyenleri Arapça'da vadi olarak bilinen yakındaki kuru nehir yataklarına çekiyor. Ancak su baskını sırasında bu alanlar hızla suyla dolabiliyor ve bu durum hem kişiler hem de araçlar için tehlike oluşturuyor.

Al Ain'de selamlar

Umman Sultanlığı, pazar günü sel felaketinde hayatını kaybeden çocuklara veda ederken toplumun farklı kesimlerinden dua ve taziye mesajları yağdı.... 

Muscat: Sivil Savunma ve Ambulans ekiplerinin kayıp kişilerden birini bulmasıyla Pazar günkü sel felaketinde ölü sayısı 18'e çıktı.... 

 

Güncellenme Tarihi : 17.4.2024 19:53

İLGİLİ HABERLER