Asayiş
  • 24.2.2022 20:15

Arazi kavgası savaşa döndü: 4 ölü, 8 yaralı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde akraba oldukları belirlenen aileler arasında yaşanan arazi kavgasında, 4 kişi öldü. Kavgada yaralanan 8 kişi ise, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, jandarma yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Asağıkonak köyünde, akraba oldukları belirlenen ve daha öncede aralarında geçmişe dönük arazinden kaynaklı husumet bulunan 'Akdağ' ve 'Aladağ' aileleri arasında yeniden tartışma çıktı.

Sözlü başlayan tartışma bir anda aileler fertleri arasında kavgaya dönüştü. Silah, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgada, 4'ü ağır 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Köylülerin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda zırhlı jandarma birlikleri ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma duruma müdahale ederek kavganın daha da büyümesinin önüne geçerken, sağlık görevlileri yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır alan yaralılardan 2'si doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Jandarma, köyde ve hastanede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, arazi kavgasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Diyarbakır Çınar İlçesi Aşağıkonak Mahallesinde 24 Şubat 2022 günü akraba olan aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle silahlı kavga olayı meydana gelmiştir. Olayda; 8 şahıs yaralanmış olup, A.A. ve F.A. isimli şahıslar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayı gerçekleştiren şüphelilerin tespit edilerek yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir."

 

Güncellenme Tarihi : 24.2.2022 23:56

İLGİLİ HABERLER