Gündem
  • 3.4.2012 00:28

Arınç : 134 mevzuatta değişiklik yaptık

Bakanlar Kurulu toplantısırı sürerken konuşan Arınç, devlette vatandaşın işini kolaylaştıracak kararlar alacaklarını bildirdi.
ANKARA (A.A) - Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''134 mevzuatta değişiklik yapıldı. Bunların içerisinde 491 belge bundan sonra istenmeyecek'' dedi.
      Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken, açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
      Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, önemli bir araştırmanın sonuçlarını Bakanlar Kurulu'na sunduğunu belirterek, bunun aile yapısıyla ilgili araştırma sonuçları olduğunu söyledi.
      Bülent Arınç, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala tarafından bürokrasinin, azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi konusunda geniş bir sunum yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
      ''2 yıl kadar önce yine bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi konusunda çok ciddi adımlar atılmıştı. Mevzuat bu açıdan tekrar düzenlenmişti. Kanunlarda, yönetmeliklerde bazı düzenlemeler yapılarak, beyan esasına dayalı ve çok sayıda belgenin azaltıldığı bir çalışmaydı. Bu kez de geri kalan kısmı üzerinde ciddi bir çalışma yapıldı. Burada 134 mevzuatta değişiklik yapıldı. Bunların içerisinde 491 belge bundan sonra istenmeyecek. 8 kanunda düzenleme yapıldı. Kanundaki düzenlemeler sebebiyle de 18 belge bundan sonra istenmeyecek. Yönetmeliklerin 93 tanesinde hemen hemen değişiklik yapıldı, bir kısmı kaldırıldı. Böylelikle 374 belgenin de bu değiştirilen yönetmelikler çerçevesinde tekrar talep edilmeyeceği kabul edildi.
      Bu sebeple yönetmeliklerde yapılan değişiklikler ve azaltılan belgeler konusunda önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de de yayınlanmaya başlayacak. 491 ve diğer belge sayılarının azaltılması vatandaşlarımız açısından mutlaka büyük bir kolaylık olacak. Bu azaltılan belgeler içinde kimlik fotokopilerinden, ikametgah belgelerine, askerlik belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi levhası sağlık raporu, adli sicil kaydını ve diğerlerini sayabilirim.
      Ayrıca her bakanlıkta, bakanlığı ilgilendiren kanun, yönetmelik ve azaltılan belge sayısı da sayın bakan arkadaşlarımıza sunulmuş oldu. Belediye hizmetlerini basitleştirme gayretlerinden, tek noktadan iş yeri açma projesine kadar pek çok konularda mevzuat değişikliği yapılarak bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi konusu gündeme gelmiş oldu.''
      Arınç, Bakanlar Kurulu'nda ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, İstanbul'da düzenlenen Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısıyla ilgili geniş, ayrıntılı açıklamalarda bulunduğunu kaydetti.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER