
Arınç, 18 dakikada Bursa'dan İstanbul'a geldi
18 dakikada Gemlik'ten Haliç'e gelen Arınç, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
"KEYİFLİ VE GÜZEL BİR YOLCULUKTU"
18 dakika önce Gemlik'ten hareket ettiklerini ifade eden Bülent Arınç, "Keyifli ve güzel bir yolculuktu. Güzel bir yenilik. Zaman tasarrufu olan ve konforlu bir yolculuk. Bugün resmen uçuşlara başlanıldı. Halkımızda bu hizmetten memnun. Sayının artmasını da arzuluyoruz. Üç tarafı denizlerle çevreli olan ülkemizde, bu durumdan istifade etmeliyiz. Ücreti de çok yüksek değil" diye konuştu.
23 NİSAN
Gazetecilerin, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları'nda devlet erkanın makam koltuklarına öğrencilerin oturtulması uygulamasının kaldırıldığı" yönündeki haberleri hatırlatılması üzerine Bakan Arınç, önce "Hangi koltuk" diye soruyla yanıt verdi. Gazetecilerin 'öğrencilerin temsili olarak oturduğu makam koltukları' demesi üzerine Arınç, "Haberim yok. Ben havadaydım.Yeni bir gelişmemi? Takip edemedim. Ben koltukta oturdum. Ben az önce Bursa'da zaman zaman halkımızı, çocuklarımızın ücretsiz Deniz Uçağına bindirilmesini istedim. Ona soruyorsunuz zannettim. Bilemiyorum 23 Nisan'da ne olacak" diye cevap verdi.
DENİZ UÇAĞINDAN İNDİ DENİZ TAKSİYE BİNDİ
Açıklamalarının ardından Bülent Arınç, Deniz Taksi'ye binerek akşam programının olacağı Kandilli'ye gitti.
BİZE HAKARET EDENLERE, BİZ HİÇ KIYMET VERMİYORUZ
IBAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın Fethi'nin 687'nci yıldönümü kutlamalarına katıldı. Kutlamalarda konuşan Arınç, "Bizler tarihinden korkan, nefret eden zavallı insanlardan değiliz" dedi. Ülkeyi huzura erdirmek istediklerini belirten Arınç, "Bizi kötülemeye kalkanlara, bize hakaret edenlere, bizi küçültmek isteyenlere, biz hiç kıymet vermiyoruz" diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Pınarbaşı Mahallesi'ndeki Saltanat Kapı'da bu sabah gerçekleştirilen törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada tarihi şuurun önemine değindi. Özellikle gençlerin tarih bilinciyle yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Arınç, "Onlar ne kadar güçlü ve büyük devletler kurduklarını, geçmişte insanlığa ne kadar büyük hizmetler yapıldığını ve ülkemizin 630 yıla yakın bir zamandır, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 3 kıtada, 20 milyon kilometrekare toprak üzerinde milyonlarca nüfusu nasıl adaletle, ilimle ve irfanla yönettiğini bilmeli ve mutlaka hatırlamalı. 1923 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nin parlak sayfalarını ne kadar bilmemiz gerekiyorsa, kökümüzü, tarihimizin derinliklerini ve Bursa'nın fethindeki mana gibi adaleti gözettiğimizde, insan haklarını gözeterek, insanların inançlarına saygı ve hürmet gösterdiğimizde, insanların toplumda huzur ve mutlulukla hangi ölçüler içinde yaşayabileceğini örneklerle gösterdiğimizde, önümüzdeki tüm kapıların açıldığını hissedeceksiniz" dedi.
Tarihle, geçmişle iftihar edilmesi gerektiğini ifade eden Arınç, "Bizler tarihinden korkan, nefret eden zavallı insanlardan değiliz. Tarihimize, köklerimize, inancımıza her zaman iftihar ediyoruz" diye konuştu.
Tören sırasında Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibinden küçük yaştaki bir çocuk ile Orhangazi Meslek Lisesi'nden tören için getirilen bir kız öğrenci baygınlık geçirdi. Öğrencilere ilk müdahaleleri tören alanında bekletilen sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Çocukların sağlık durumlarının iyi oludğu öğrenildi.
"BİZE HAKARET EDENLERE KIYMET VERMİYORUZ"
Arınç daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik ile Haliç arasında hizmete sokulan deniz uçağının resmi açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan Arınç, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arınç, "Sadece maddi kalkınma için değil, Türkiye'nin huzura ermesi, sükunet bulması, akan kanın durması, gözyaşının dinmesi için çözüm sürecini başlattık. Şu ana kadar ki gelişmeleri olumlu buluyoruz. Allah nazardan korusun, fitneden, kötülüklerden saklasın ki iş arzu ettiğimiz istikamette gider de 35-40 yıldır kan döken ve canımızı bizden ayıran bu terörden inşallah kurtulmuş olacağız. Milletimizin bize verdiği destekle, aklımızı kullanarak, siyaseti iyi yaparak bu işi çözmek için azmettik. Vatanseveriz, iyi niyetliyiz, milletimize borcumuz var. Ülkemize huzura erdirmek istiyoruz. Bizi kötülemeye kalkanlara, bize hakaret edenlere, bizi küçültmek isteyenlere, biz hiç kıymet vermiyoruz, biz onları ayıplıyoruz siz de onları ayıplayın, bu yaptıklarının doğru olmadığını söyleyin. Yıllardır bizi tanıyorsunuz, milletimizin istemediği, şehitlerimizin kabul etmediği hiçbir şeyi yapmayız, bundan herkes emin olsun. Amacımız üzüm yemekse, terörü bitirmekse, Türkiye'ye huzuru getirmekse, onun için elimizdeki tüm imkanları kullanırız, kimse de kusura bakmasın, bunu yapacağız. İnşallah sonunda başarılı olacağız, Allah yardımcımız olsun, Allah bizi şaşırtmasın, fitneden ve kötülüklerden muhafaza etsin" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:33