Gündem
  • 24.10.2008 02:20

ARINÇ, DTP'Lİ TÜRK'E ÇOK SERT ÇIKTI!..

Mardin gezisinde Diyarbakır'da çıkan olayların ardından DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün açıklamalarını değerlendiren Bülent Arınç, 'Kürtlere soykırım yapıldığı' şeklindeki açıklamaların, çok yanlış ve maksadını aşan bir cümle olduğunu söyledi.
Tarihe bakıldığında hiçbir döneminde Türkiye'de soykırım yaşanmadığını ifade eden Arınç, "Bugün Türkiye'yi suçlu ilan etmeye çalışan bazı çevrelerin yıllardan beri Türkiye'nin Ermenilere karşı soykırım uyguladığı iddialarıyla sürekli karşı karşıya kaldık. Türkiye bu iddialara karşı her zaman tarihini de arşivini de açmış ve böyle bir olayın yaşanmadığını ortaya koymuştur." dedi.
Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe bir arada yaşayan, birbirlerine akraba olan, ama etnik kökeni farklı dahi olsa birbirlerine kader birliği yapmış insanların soykırım geçirdiğini iddia etmenin, çok anlamsız olacağını vurgulayan Arınç, "Sayın Türk'ün bu konuşmasını bir yanılma, bir yanlış anlaşılma, bir maksadını aşma olarak söylediğini zannediyorum. Kendisi de belki ısrarla sorulduğunda bu sözlerini bir daha tekrarlamayacaktır. Bu yanlış açıklamalardan dolayı kendisinden bir özür dilemesini beklemekte de hakkımızdır." diye konuştu.
Bölgede yaşanan son olayları değerlendiren Arınç, "Kesinlikle bu olayları tasvip etmiyorum. Bu tür olaylar halkımızın huzurunu kaçırmıştır. Bunların siyasi amaçları olabilir ama neticede terör eylemlerine karşı hükümetimiz aldığı tedbirlerle halkımızın huzur ve güvenini almak için kararlıdır." şeklinde konuştu.
Sokak olayları veya İmralı'da mahpus bulunan terör çetesinin başıyla ilgili iddiaların belki siyasi bir amacının olabileceğine vurgu yapan Arınç, şunları söyledi: "Türkiye'de huzurun kaçması, güven ortamının kaybolması, halkın korku ve panik içinde kalması ve yerel yönetimlerde yapılacak seçimlerde bu örgütün meydana getireceği hava sebebiyle istenmeyen olaylar amaçları olabilir. Ama bütün bunlara karşı kolluk kuvvetlerimiz görevinin başındadır. Hükümet, ülkede huzur ve güvenin hakim olması için çalışmaktadır. Bütün bunların arka planlarını halkımız az çok bilmektedir. Diyarbakır'da meydana gelen olayları bütün Diyarbakır'a maletmek yanlış olur. Diyarbakır'daki sokak gösterileri, sadece Bağlar semtinde, 300 -400 kişiyi aşmayan, çoğunluğu işsiz çocuklar ve kadınların çıkardığı olaylardır. Diyarbakır'ın nüfusu bir milyondur. Tüm Diyarbakır halkı ve sivil toplum örgütleri bu gösterileri eleştirmiş ve tenkit etmiştir."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:03

İLGİLİ HABERLER