Gündem
  • 30.1.2007 11:15

ARINÇ DÜZELTTİ!..

Arınç, “Başbakan’a yönelik söylediklerim, kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı şeklinde anlaşılmamalı” dedi.

Meclis Başkanı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili dün basında yer alan haberlerle ilgili, 10 farklı gazete ile yaklaşık 3 saat görüştüğünü, bu süre içinde farklı konulara temas ettiğini anlattı.

Bu sırada da cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşlerini de aktardığını dile getiren Arınç, şöyle konuştu: “Bu söz konuşuldu ama bunun önü ve arkası var. Tek başına böyle bir cümle sarf edilmiş değil. Sayın Başbakan bu seçimlere kadar görülüyor ki beş yıl başbakanlık yapacak. Bu beş yıl içinde çok önemli atılımlar yaptı. Seçimin tahminini yapmak mümkün değil ama AKP açısından tek başına iktidar söz konusu olacaksa, bu beş yılda kazanılmış tecrübelerden önümüzdeki beş yılı kucaklamak çok daha doğru olur’demiştim. Başbakanlıktaki bu performansının önümüzdeki dönemde daha başarılı hizmetlere yol açabileceği şeklindeki düşüncemdi. Bizim cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki verdiğimiz tarih 16 Nisan’dır. 16 Nisan’a kadar biz hiçbir şekilde cumhurbaşkanlığı, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuşmayacağız.”

Kendisinin veya bir başkasının adaylığı ile ilgili herhangi bir şey konuşmadığını belirten Arınç, “Bugün çıkan haberleri görmüşseniz bir cumhurbaşkanı adayında neler aranmalı, neler aranabileceği konusunda da ipuçları verdim. Lütfen bu haberleri bir kez daha okuyalım” diye açıkladı.

AKP’li vekiller ne dedi? Gönlünde Köşk var

* Mustafa Ünaldı (Konya): Başbakan karizmasıyla, vatandaşlarla kurduğu diyalogla büyük başarı elde etti. Başbakanlık’ta kalmalı. Arınç’ın sözleri ’ben de olabilirim’gibi. Gönlünden geçiriyor.

* Zeynep Tekin Börü (Adana): Erdoğan’a her zaman Türkiye’nin ihtiyacı var. Buna kendisi karar verecek. En çok aktif olacağı yerde olmasını isterim. 3 gün hasta oldu. Yanına gittim ’ben yağcılığı sevmem ama sizin yokluğunuzda kendimi öksüz hissettim’dedim. Başbakansız öksüz gibiyiz.

* Ersönmez Yarbay (Ankara): Tayyip Bey bugünkü Cumhurbaşkanlığı yapısıyla yukarıda mutlu olmaz. Özal ve Demirel gibi sıkılır. Başbakan, aday olmazsa AKP’den 2 aday çıkar. Tayyip Bey’in desteklediği aday 3. turda çıkar.

* Ömer İnan (Mersin): O güne kadar köprülerin altından çok sular akar. (gülerek) Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar.

* Mahmut Uğur Çetin (Niğde): Başbakan “Nisan ayına kadar adayımızı açıklamayacağız” dedi. Arınç, şahsi görüşünü açıklıyor. Bizi bu noktada Başbakan’ın sözleri bağlar.

NE DEMİŞTİ?
Meclis Başkanı Bülent Arınç, önceki gün gazetecilerle yaptığı sohbette, cumhurbaşkanlığıyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Arınç şöyle demişti: “Aramızdaki hukuk bellidir. Erdoğan’ın adaylığına kimse karşı çıkmaz. Başka aday gösterirse de varsa çekincemi söylerim. Ama Genel Başkan’ın kararına da uyarım. Şimdi de şahsi hesap yapmam, en doğru karar için istişare ederiz. Ama yarım kalan hedefler için güçlü bir liderlik gerekli. Bu da Tayyip Bey’de var.” Arınç ayrıca, cumhurbaşkanı olacka kişide aranması gereken özellikleri de şöyle sıraladı: Devlet tecrübesi, vizyon sahibi olmak, siyaset bilincinin gelişmiş olması, tavrını halktan yana koyabilmek, özgürlükleri savunmak, kendini ve kararlarını tartışmaya açmak..

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER