Gündem
  • 31.5.2015 16:03

Arınç: ‘HDP, PKK ile bağlantısı olan parti’

Bülent Arınç, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde alternatifleri bulunması halinde gideceklerini belirterek şunları kaydetti:”Ak Parti artık çok oldu, gitsin diyenler var. Kendileri için tehlikeli görenler var, dışarıda ve içeride el ele verip Ak Parti’nin ayağını çekmek, çukura düşürmek, güçsüz bir hükümet kurdurmak istiyorlar. Bu insanlara soruyorsunuz neden Ak Parti bir yanlış mı yaptı? Hizmetin de bir eksiklik mi var neden gitmesini istiyorsunuz. Hayır, sizin fikriyatınız, sizin yaptıklarınızı istemiyoruz. Peki, ben gidersem benden daha iyisi gelecek mi? Hayır böyle bir şey varsa ben bu günden hazırım, herkes Ak Parti’den iyi bir parti bulsun; ama bir şartla onu da tek başına da iktidara getirsin. Bu ülke tek başına iktidarda ne yaptıysa yaptı. Öyle üç parçalı, dört parçalı, beş parçalı koalisyonlarla hiçbir şey yapamayız.”

ÇÖZÜM SÜRECİNDE AKILLI ADIMLAR ATIYORUZ
HDP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Arınç, şunları söyledi: ”HDP, bildiğimiz HDP yani PKK ile KCK bağlantısını, PYD ile bağlantısını, Kandil ile irtibatını bildiğimiz bir partidir. Biz çözüm sürecinde onlara belli görevler verildiğini biliyoruz ve bu işi de sürdürüyoruz. Ama onlar her zaman hükümete güvenmediklerini ifade ediyor, ayak sürüyorlar, görevlerini yapmıyorlar. Biz buna rağmen millet inşallah bu ateşten kurtulsun diye daha akıllı adımlar atıyoruz. Şimdi öylesine irtibatları olan adaylarının bile pek çoğu belli yerlerde belirlenmiş olan insanlara niçin oy verilip verilmemesi gerektiğini bizim anlatmamız gerekiyor.”

SİYASET MÜHENDİSLERİNİN İŞİ ZOR
Seçime katılımın çok olması gerektiğini dile getiren Arınç,”Seçime iştirak yüzde 85’leri bulursa Türkiye’de siyaset mühendislerinin işi zor. Az iştirakle alabilecekleri neticeyi söylüyorlar; ama çok iştirakle alacağı neticeye bakın. O kadar çok iddialıyım ki yüzde 85’in üzerinde bir iştirak olsun kime oy vereceklerse versin millet. Türkiye’deki siyaseti yeniden Ak Parti’nin iktidarıyla kurar tuzak peşinde olanlar da tuzağın için de kalır” ifadelerini kullandı.

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU GİBİ BİR AYRIMCILIK VARDI
Geçen dönemlerdeki sorunları hatırlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti:”Bu ülkede ayrımcılık var, bu ülkede ayrımcılıkları ortadan kaldırmamız lazım bunlardan biri de başörtüsü. Bir kadın başını kendi inancı ve iradesiyle örtüyorsa eskiden bu düşmandı. Laiklik düşmanı, irticacıydı, cumhuriyet düşmanıydı. O hiçbir yerde kabul görmezdi. Onlar hiçbir toplantıya davet edilmezdi. Hatta başında başörtüsüyle üniversite başındaki örtüyü birinciliğini kazanmış kızın başındaki örtüyü alçakça çekerler ve onu rezil mahcup ederlerdi.”

TÜRK-KÜRT ÇATIŞMASINI BİTİRİYORUZ
Çözüm sürecinin başarıya ulaşması durumunda annelerin gözyaşlarının dineceğini belirten Arınç, şunları söyledi: ”Türk-Kürt çatışması var eskiden beri sonra teröre dönüşmüş ve terör de binlerce canımızı almış bunu da bitiriyoruz inşallah. Çözüm süreci başarıya ulaştığında emin olun bunu bizden başka götüren de yok; biz de gözyaşları dinsin, anneler ağlamasın artık bu ülkenin insanları birbirine düşmanlık etmesin. Çözüm süreci başarıya ulaştığında, silah bırakıldığında, fikirler konuşulmaya başlandığında bize ne kadar aykırı gelirse gelsin herkesin düşüncesine saygı göstereceğimiz bir ortamda bu barışı da sağlayacağız.”
Arınç, programdan sonra Şanlıurfa milletvekilleri ve partililerle Balıklıgöl’de balıklara yem attı. Arınç, memlekette başarılı bir şekilde hizmetlerin devam ettirilmesi için dua ve temennilerde bulundu. Arınç, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi, sohbet ettikten sonra alandan ayrıldı. 

AHMET BÜLTE 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:07

İLGİLİ HABERLER