Asayiş
  • 29.11.2012 21:27

Arınç : Marmaris neden 'hayır' diyor?

     Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması'' toplantısına katılmak için Marmaris'e gelen Bülent Arınç, AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette partililere seslenen Arınç, AK Parti'nin 10 yıldan beri iktidarda olduğunu ve 11. yılına girdiğini söyledi.
     19 Kasım 2002'de kendisinin meclis başkanı seçildiğini ve Abdullah Gül'ün de ilk hükümetlerinin başbakanı olduğunu hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bir kaç gün evvel yaptığımız Bakanlar Kurulu toplantısı da 11. yılımızın ilk toplantısıydı. Son 60 yıla bakarsanız 11. yılına girmiş bir hükümet göremezsiniz. Bizim başarımız buradan geliyor. Demokrat Parti Hükümeti zar zor 10 yıla yakın devam etti. Ama her seçimde oyunu azaltmak suretiyle. Sonunda darbe oldu. 60-70 ve 80'li yıllara gelinceye kadar üçlü, dörtlü, beşli koalisyon hükümetleri oldu. 65'te, 69'da Demirel tek başına iktidara geldi ama altıncı senede bitti, partisi bölündü parçalandı. Rahmetli Özal 83'te, 87'de iktidara geldi. Sonra partisi güç kaybetti ve o da gitti. Onun dışında başarısız, maalesef ekonomide Türkiye'yi geri götüren, toplumsal yapımızı ve barışımızı bozan dönemler geçirdik.''
     Bu dönemin istikrar dönemi olduğunu ve güçlü bir iktidarın görev yaptığını belirten Arınç, AK Parti'nin 3 milletvekili seçiminden hem de oyunu arttırarak başarıyla çıktığını ve çizgisinin hep yukarıya doğru olduğunu kaydetti.
    
     -''Türkiye'nin 'evet' dediğine Marmaris 'hayır' diyor''-
    
     İki mahalli seçim geçirdiklerine değinen Arınç, 2004'te yüzde 42 oy oranıyla bütün belediyelerin yüzde 65'ini kazandıklarını ifade etti. 2009 yılında yine bütün belediyelerin yaklaşık yüzde 65'ini kazandıklarına işaret eden Arınç, bu iki seçimde o zamanki büyükşehir belediyelerinin ilkinde 12'sini, ikinci seçimde ise 10'unu kazandıklarını vurguladı.
     2007 yılının Ekim ayında yapılan referandumda yüzde 67,5 ile 2010'da yapılan referandumda ise yüzde 58 ile başarıyla çıktıklarını anımsatan Arınç, ''Referandumlarda AK Parti 'evet' dedi, millet 'evet' dedi, Marmaris 'hayır' dedi. Demek ki Türkiye'nin 'evet' dediğine Marmaris 'hayır' diyor. Gerisini Marmaris düşünsün. Türkiye'nin 'evet' dediğine neden 'hayır' derler insanın aklı almıyor ama Marmaris'in de bir bildiği vardır elbet'' diye konuştu.
     Sağlıkta, eğitimde çok güzel şeyler yaptıklarını anlatan Arınç, şunları ifade etti:
     ''Yollarımız, havaalanlarımız çok güzel oldu. Enerjide güzel işler yaptık. Eskiden hizmet diye bir şey bilinmezdi bu ülkede. İktidarlar maalesef çıkarcılık, yolsuzluk gibi nedenlerle hizmet yapmaya engel olurdu. Biz kollarımızı sıvadık, işimize dört elle sarıldık ve sadece hizmet yaptık. Bunun sonucunda insanlar daha iyi sağlık hizmeti almaya başladı. Hastaneler birleşti. İki kişilik odalarda insan olduğumuzu hatırladık. Okullarımız çok güzelleşti, binlerce yeni derslik yaptık. 50-60 kişilik sınıflar 30 kişiye düştü. Yeni öğretmenler, yeni sıralar, yeni ders alet ve gereçleri, bedava çocuklarımızın önüne koyduğumuz ders kitapları ve yeni sistemle okullar çocuklarımız için iyi oldu. Yeni barajlar yaptık, tarıma destek verdik. Turizme yatırımlar yaptık. Turist sayısı 30 milyonu geçti.''
    
     -''Millet kimi seçerse kimi beğenirse bizim kabulümüzdür''
    

     Önce hayal eden, sonra hesap kitabını yapan ve gece gündüz hizmet için çalışan insanlar olduklarını belirten Bülent Arınç, seçimleri CHP'nin kazanması durumunda ise 'milletin takdiridir' diyeceklerini söyledi.
     Millet kimi seçerse ona saygı göstereceklerini dile getiren Arınç, ''Ona hizmetlerinde de yardımcı oluruz. Ama iktidarda olan bir parti, iktidarında 11. yılına girmiş olan bir parti ve her seçimden çok şükür büyük başarılarla çıkan bir parti önümüzdeki mahalli seçimlerde de bütün büyükşehirleri alacak, kazanacak iddiasını göstermesi lazım'' dedi.
     ''Azına razı olamayız bu bizim kendimizi inkarımız olur'' ifadesini kullanan Arınç, ''O yüzden Aydın'da CHP seviniyorsa bırakalım sevinsin. Muğla'da seviniyorsa bırakalım sevinsin. Bunların sevinçlerine de saygı göstermek lazım. Ama sandığa giderken 'Biz bu işi kazanacağız, daha çok hizmet, daha güzel bir Muğla ve Marmaris'i biz yaparız diyeceğiz' ve milletimizin önüne çıkacağız. Millet kimi seçerse, kimi beğenirse bizim kabulümüzdür'' ifadelerini kullandı.
     2015'e kadar her seçimin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Arınç, yerel seçimleri erkene almak istediklerini ancak muhalefetin kaçtığını dile getirdi. Arınç, genel seçimlerde Muğla'dan en az 3 milletvekili çıkartmaları gerektiğini kaydetti.
    
     -''Muğla, CHP için çantada keklik değil''-
    
     13 ilin yeni büyükşehir olduğunu, bunlardan birisinin de Muğla olacağını anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Muğla hak ettiği büyükşehir statüsüne kavuştu. Kanun çıktı, şuanda Cumhurbaşkanlığında, umarım ki oradan da çıkmak suretiyle kanunlaşacaktır ve Muğla önümüzdeki seçimlere büyükşehir belediyesi olarak girecektir. Bu AK Parti'nin Muğla için yapacağı çok hayırlı bir hizmet. Muhalefete yaranamıyoruz. CHP istemiyor. Halbuki CHP'liler bir taraftan arkalarına dönüp 'nasıl olsa Muğla'yı kazanacağız' diyorlar. Bu tarafa doğru dönüp 'nereden çıktı bu büyükşehir, ülke bölünüyor parçalanıyor' diyorlar. Çantada keklik olarak görüyorlar, hiç çantada keklik falan yok. Muğla büyükşehir olmakla, bütün şehir olmakla hizmetler daha da artacak. İnanıyorum ki çalışmak, gayret etmek suretiyle şu beraberliğimizi bütün Marmaris'e, Muğla'ya yaymak suretiyle önümüzdeki seçimlerde büyükşehir belediye başkanı da Marmaris belediye başkanı da AK Partili olacak. Hayal değil bu.''
    

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER