Gündem
  • 31.3.2006 10:49

ARINÇ:"TÜRKİYE'NİN AB İLE İLİŞKİSİ DUYGUSAL BİR İLİŞKİ DEĞİLDİR"

HELSİNKİ - TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'nin AB ile ilişkisinin duygusal bir ilişki olmadığını, akılcı olduğunu, karşılıklı çıkara ve sözleşmelere dayandığını söyledi.
     Finlandiya'daki temaslarının son gününde gazetecilerle biraraya gelen Arınç, Türkiye ile Finlandiya'nın dost iki ülke olduğunu belirtti.
     Türkiye'nin, hak ettiği AB üyeliğini kazanacağını ifade eden Arınç, Finlandiya'nın bu konudaki dürüst, açık ve kararlı politikasını takdir ettiklerini kaydetti. Arınç, Finlandiya'nın yapıcı desteğinin, bundan sonra da sürmesini temenni etti.
     Bir soru üzerine Arınç, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin duygusal olmadığını, akılcı, karşılıklı çıkar ve sözleşmelere dayalı olduğunu vurguladı. Arınç, Türkiye ile AB arasındaki ilk anlaşmanın 1963 tarihli olduğunu, 40 yılı aşkın süredir, Türkiye'nin AB üyeliği için çok önemli reformlar gerçekleştirdiğini anlattı.
     TBMM Başkanı Arınç, Türkiye'nin, 25 AB üyesine uygulanan kriterleri aynen yerine getirdiğini ifade etti. ''Türkiye üzerine düşeni yaptığına göre, tam üyelik hedefine kavuşacaktır'' diyen Arınç, ''Türkiye, kendisi için bir imtiyaz istememekte ama kendisine ayrımcılık yapılmasını da istemiyor'' diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER