KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı çalışanlar, KESKE'e bağlı Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası'nı (DİVES) kurdular.
Mülkiyeliler Birliği'nde KESK Başkanı Sami Evren başkanlığında yapılan kahvaltılı basın toplantısında, DİVES'in Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri basına tanıtıldı. Evren, vakfın kuruluş amacına değinerek, diyanet ve vakıflarda kamusal hizmet veren çalışanların haklarını korumak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını ifade etti.
Evren, DİVES'in dini bir örgüt olmadığınını altını çizerek, "Sendika çalışması ile din hizmeti verenlerin ekonomik, demokratik, sosyal hak ve çıkarlarını elde eden, korunacak ve geliştirilecektir" dedi.
Evren, kurulan bu sendika ile 120 bin diyanet ve vakıf çalışanın haklarınını korunacağını sözlerine ekledi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konferadasyonu'na bağlı kurulan DİVES, Ali Rıza Ekinci başkanlığında yedi kurucu üyeden oluşuyor.
Evren, hükümetin IMF ve Dünya Bankası'nını direktiflerini yerine getirerek sosyal devlet anlayışını terkettiklerini belirterek, "Devlet temel ödevlerini özelleştirmenini cenderesinde tutuyor. Kamu hizmetlerini küçülten tarım, orman, madencilik, enerji gibi hizmetleri sermayeye peşkeş çeken hükümet, kamu hizmetini eşit bir biçimde sunmuyor" dedi
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:01