Gündem
  • 16.2.2024 21:32

Arvasi ailesinin acı günü.. Seyyid Ahmet Arvasi Hocanın hanımı vefat etti

Türk-İslam Ülküsünün fikir hocalarından, önceki dönem MHP genel idare kurulu üyesi ve İstanbul Senatör adaylarından öğretmen, yazar Seyyid Ahmet Arvasi’nin Hocanın muhterem hanımı Hatice Zübeyde Arvas Cuma günü sabaha karşı hayata gözlerini yumdu.

Seyyid Ahmet Arvasi | Facebook

Hatice Zübeyde Arvas 16.02.2024 Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Aile Kabristanlığında toprağa verildi.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in yakın mesai arkadaşı olan Seyyid Ahmet Arvasi yine başbuğ Alparslan Türkeş’in isteği üzerine Hergün Gazetesi’nde Türk-İslam Ülküsü köşesinde yazılar yazan Ülkücü Hareketin önemli mütefekkirlerinden birisiydi.

31 Aralık 1988: Seyyid Ahmet Arvasi'nin vefatı (Kanaat Önderi)

MHP genel idare kurulu üyesi olarak 1980 darbesine kadar vazife yapan Arvasi 1979 ara seçimlerinde MHP İstanbul senatör adaylarındandı.

Merhume Hatice Zübeyde Arvas da bu süreçte ve devamında hayatı boyunca Seyyid Ahmet Arvasi’yi ziyaret için eve gelen nice ülkücü gence ikramlarda bulunarak hizmet etmiştir.

Whatsapp Image 2024 02 16 At 17.31.03

Beylikdüzü’nde kılınan cenaze namazına Arvasi ailesinin yanısıra birçok seveni de katıldı.

Namaz sonrası Beylikdüzü Ülkü Ocakları vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram etti.

Beylikdüzü Ülkü Ocakları başkanı Serkan Eremsayın ve İstanbul Ülkü Ocakları başkanı Alparslan Doğan’ın da katıldığı cenaze namazına Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da çelenk göndererek ailenin acısını paylaştı.

Whatsapp Image 2024 02 16 At 17.30.50

Güncellenme Tarihi : 16.2.2024 21:42

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa