Yaşam
  • 1.9.2006 09:21

ARZU YANARDAĞ : KİLO ALMAYA BAŞLAYINCA ALİ'NİN AŞKI BİTTİ

Ali Serter'le 4,5 aylık hamileyken evlenen Arzu Yanardağ, kızları Alara Maya'nın doğumundan üç ay sonra boşanma kararı aldı. Güzel oyuncu, ayrılık nedenini ve yaşadıklarını Kelebek'e anlattı.

Eşimin beni sevmediği gerçeğiyle zor yüzleştim

 

Bir dönem dolandırıcılık suçundan aranan reklamcı Ali Serter ile 4 buçuk aylık hamileyken evlenen Arzu Yanardağ, boşanma kararı aldı. Eski eşinin kendisini değil "oyuncu Arzu"yu sevdiğini ve yedi aylık evlilikleri süresince psikolojik şiddete maruz kaldığını söyleyen Yanardağ, yaşadıklarını ilk kez Kelebek’e anlattı.

 

Üç ay önce anne oldunuz, hayatınızda yepyeni bir sayfa açıldı. Hayırlı olsun diyelim öncelikle...

 

- Evet, gerçekten de hayatımda yeni bir dönem başladı. "Yeşillendim" diyorum, çünkü yeni bir oluşum içindeyim, yeni bir Arzu oldum artık. Ebru Yaşar’ın "Yeşillendim" şarkısını da çok seviyorum. Üç ay önce doğum yaptım. Doğum yaptığım gün, hayatımın en güzel günüydü. Aslında bebek doğarken sadece bebek değil, anne de onunla birlikte yeniden doğuyor. Bebek sayesinde daha önce tatmadığım bir sevgiyi de tattığım için, önceki Arzu gitti, bambaşka bir Arzu geldi diyebilirim.

 

n Önceki Arzu nasıl biriydi?

 

- Günlük yaşayan, yarını düşünmeyen, korkularıyla yüzleşmeyen, sevgiyi hissedemeyen, özgür olduğunu zanneden bir insandı. Şimdiki Arzu korkularıyla yüzleşen, hatta o korkuların üzerine giden, güçlü, özgürlük takıntısı olmayan ve sevginin ne olduğunu bilen bir kadın...

 

SEVGİ EKSİKLİĞİ ÇEKİYORDUM

 

 Sevgi eksikliği yaşar mıydınız?

 

- Aslında evet... Sevgi eksikliği ve samimiyetsizlik yaşadım. Hep büyük bir sevgi istemiştim hayatımda, ama bebeğim dünyaya gelene kadar hiç böyle bir sevgiye rastlamamıştım. En büyük sevgi bir annenin bebeğine beslediği sevgiymiş. Gerçek, yalansız, karşılıksız ve sonsuz...

 

n Her şey bir anda oldu bitti hayatınızda... Evlenmeniz, bebeğinizin dünyaya gelmesi ve ayrılığınız...

 

- Ben zaten hayatım boyunca hep aceleci bir insandım. Bir şeyi istedim mi hemen gerçekleşsin isterdim. Sabırsızdım. Bu sabır duygusunu bebeğimle öğrendim. Ali (Serter) ile ilişkimiz başladı. O aşkın çok yoğun günlerinde ben hamile kaldım. Hayattaki en büyük isteğim zaten bir bebek sahibi olmaktı. Ve bebeği doğurmaya karar verdim. Ali de beni destekledi ve benim gibi bebeği çok istedi.

 

n Sonra evlilik... Evlenmeyi istiyor muydunuz peki?

 

- Hiç kendimi evli bir kadın olarak düşlememiştim. Ama Türkiye şartlarında evlilik dışı bir çocuk yapmak istemediğim için nikah masasına oturdum. Evlendiğimde zaten 4 buçuk aylık hamileydim. 

 

n Niçin 4 buçuk aya kadar beklediniz ve evlenmediniz?

 

- İnan ki ben de bilmiyorum... Beklemek benden kaynaklanmadı. Ben bu çocuğu istiyordum ve kararımı çoktan vermiştim. Zaten evlenmeseydik de ben dünyaya getirecektim bu bebeği, ama Ali’yi evliliğe zorlamadım.

 

n Yani gerekseydi evlilik dışı da olsa bebeğinizi dünyaya getirecektiniz...

 

- Evet, belki sıkıntı yaşardım ama bunların üstesinden gelirdim. Ben dünyaya gelecek olan bebeklerin annelerle irtibata geçtiğini düşünüyorum. Dünyaya gelmeyi isteyen milyonlarca ruh var ve anneyle bağlantıya geçtiği anda eğer anlaşma sağlanırsa, yani anne isterse dünyaya geliyorlar. Babanın görevi bir saniyelik, gerisi anneyle bebeğe kalmış. 

 

n Sadece yedi ay süren bir evliliğin ardından ayrılma kararı aldınız ve artık bebeğinizle baş başasınız...

 

- Evet, ayrılma kararını ben aldım.

 

PSİKOLOJİK ŞİDDETFİZİKİ ŞİDDETTEN AĞIR

 

n Neden ayrılıyorsunuz?

 

- Hukuki dilde; şiddetli geçimsizlik... Gerçek sebebi ise sevgisizlik... Ali bana aşık olduğunu zannetti, oysa onun aşık olduğu ben değildim. O dergilerde fotoğrafları çıkan, insanların hayran olduğu Arzu Yanardağ’a aşık oldu. Zaman içinde o Arzu Yanardağ, eve kapanıp hamileliği dolayısıyla kilo almaya başlayınca Ali’nin olmayan aşkı bitiverdi. Bu bir varsayım değil, bundan çok eminim. Çünkü kadın sevilip sevilmediğini hisseder. Hiçbir erkek bir kadını kandıramaz bu konuda. Ve hamileliğim dolayısıyla duygularımı daha da yoğun yaşadığım için bundan kötü etkilendim. Eşimin beni sevmediği gerçeğiyle çok zor yüzleştim. 

 

n Şiddet var mıydı evlilik boyunca?

 

- Hayır yoktu. O olsaydı bu evlilik iki günde biterdi. Ama ben şiddetin sadece fiziksel olduğuna inanmıyorum. Bazen psikolojik şiddet, fiziksel şiddetten daha ağır olabiliyor. Hele bu insan hamileyse, bundan daha da fazla etkileniyor.

 

n O zaman psikolojik şiddet vardı... 

 

- Neyse, sonuçta hepsi geride kaldı. 20 gündür ayrı yaşıyoruz ve kendimi çok iyi, güçlü hissediyorum. Kendime güvenim yerine geldi. Şu sıralar bana gelen iş tekliflerini değerlendirmekle ve bebeğimle meşgulüm. Derler ya hayata sıfırdan başlıyorum diye, ben "artı 1" ile başlıyorum...

 

n O nasıl oluyor?

 

- Kendimi her şeye sıfırdan başlıyor gibi hissediyorum ama bana üç ay önce hediye edilen bir varlıkla... Alara Maya ile... Bana daha önce hiç kimsenin bakamadığı kadar anlamlı gözlerle bakıyor. Ne kadar zorluklarla da uğraşsam, ne kadar yorulsam da onu kucağıma aldığım anda, onun kokusunu duyduğum an bütün üzüntülerim, yorgunluklarım yok oluyor...

 

n Görüyorum ki hamilelik kilolarından eser kalmamış... Formunuza bu kadar kısa sürede nasıl kavuştunuz?

 

- Aslında formuma tekrar kavuşmadım. Ama hamileliğimin başlangıcında çok zayıf olduğum için şu an öyle gözüküyor olabilirim. Birkaç kilo fazlalığım var ama bunu pek umursamıyorum.

 

HASTA YATARKEN YANIMA UĞRAMADI

 

Gerçekten sevilip sevilmediğini karşındaki insanın tercihlerine bakarak anlayabilirsin... Küçük bir örnek: Yaklaşık 5-6 aylık hamileydim. Yediğim balık midemi bozdu. Ne uyuyabiliyordum, ne yataktan kalkabiliyordum ve Ali bütün gece yanıma gelmedi, içerde televizyon izledi. O gün beni sevmediğini anladım. Sonra bu örnekler çoğaldı ve artık başa çıkamayacağımı anlayıp ayrılma kararı aldım.

 

ALİ’NİN GEÇMİŞİ BENİ İLGİLENDİRMİYORDU

 

- Ali Serter’le basında çıkan bir sürü olumsuz habere rağmen evlendiniz...

 

Ben bebeği istiyordum, o dünyaya gelmek istiyordu ve Ali bize yardımcı oldu bunun için. Bebeğimi evlilik dışı dünyaya getirmek istemiyordum. Ve onunla evlendim. Ben Ali’yi seviyordum ve bu haberleri umursamadım. Öncesindeki yaşadıkları değil benimle ne yaşadığı önemliydi. Ayrıca bu haberler biz evlendiğimizin ertesi günü çıktı. Neticede boşanma da evlilik gibi doğal bir süreç. Sadece insanlardan anlayış bekliyorum. Boşanmak zaten zor, ama üç aylık bir bebekle boşanma kararını vermek daha da zor. Sevgi olsaydı bütün bu sorunların üstesinden gelinirdi. Ama sevgisizlik bütün negatiflikleri mıknatıs gibi üzerine çekiyor.HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:47

İLGİLİ HABERLER