Dünya
  • 25.10.2021 11:56

Asker valiyi karısı için tokatlamış

Al bunu! İranlı politikacı yeni bölge valisini 'karısının bir erkek doktor tarafından kendisine Covid aşısı yaptırmak zorunda kaldığı için öfkeli' olduğu için sahneye vurdu
İranlı bir valinin göreve başlama töreni, sahnede yürüyen ve yüzüne tokat atan bir adam tarafından yarıda kesildi - iddiaya göre karısı öfkeli olduğu için erkek bir doktor tarafından Covid aşısını yaptırmak zorunda kaldı.

İran'ın kuzeybatısındaki Doğu Azerbaycan Eyaleti Valisi olarak atanan Abedin Khorram,  rejim bağlantılı Fars haber ajansına göre tören sırasında 'silahlı kuvvetler mensubu' tarafından tokatlandı.

Bay Khorram eski bir IRGC eyalet komutanı ve geçmişte Suriyeli isyancı güçler tarafından kaçırıldığı bildiriliyor. Açılış konuşması için podyuma çıktıktan sonra, adam sahneye çıktı ve Khorram'ın yüzüne güçlü bir tokat attı. Adamın yaptığı bağlantı, podyum mikrofonu tarafından alındıktan sonra odada yankılandı.

Saldırının nedeni , adamın karısına Covid-19 aşısının bir erkek sağlık uzmanı tarafından uygulanmasından mutsuz olduğunu söyleyen bir raporla belirsizdir .

Güvenlik hemen sahneyi sardı ve saldırganı yan kapılardan birinden sürükleyerek bir perdeyi indirdi.

Khorram daha sonra sahneye döndü ve Suriye'de geçirdiği süre hakkında birkaç espri yaptı. Khorram, 'Tabii tanımıyorum ama şunu bilmelisiniz ki, söylemek istemesem de Suriye'deyken düşman tarafından günde 10 defa kırbaçlanır, dövülürdüm.

'Kafama dolu bir silah dayayacaklardı. Onu bu düşmanlarla eşit görüyorum ama onu bağışlayın.'

Adamı tanıdığını inkar etmesine rağmen, devlet tarafından işletilen IRNA haber ajansı, saldırganı Khorram'ın denetlediği Muhafızların Aşure Kolordusu'nun bir üyesi olarak nitelendirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.10.2021 12:01

İLGİLİ HABERLER