Spor
  • 30.1.2024 13:00

Askerlik tarihinin en rezil vakası.. Binbaşı 42 erkek askere tecavüz etti

Askerlik tarihindeki en büyük cinsel istismar vakası..  Neredeyse bir bölük askere tecavüzle suçlanan doktor binbaşı hakkında ordunun soruşturması genişletiliyor.. Görev yaptığı her yerde yeni fiili livata rezaleti ortaya çıkıyor.
Şu anada kadar ortaya çıkan 42 vakada sapık binbaşıyla ilgili belge ve bilgi toplandı.
Amerika'yı sarsan asrın tecavüz vakasıyla ilgili soruşturma halen sürüyor..
HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Servis yetkilileri, ordu müfettişlerinin, Lewis-McChord Ortak Üssü'ndeki bir doktorun daha önce görev yaptığı Hawaii, Maryland ve Irak'taki üsleri de kapsayacak şekilde erkek askerlere cinsel istismar iddialarına ilişkin soruşturmasını genişlettiğini söyledi.

Binbaşı Michael Stockin'in, Lewis-McChord'daki hastane Madigan Ordu Tıp Merkezi'nde taciz edici cinsel temas ve 42 erkek hastayı uygunsuz bir şekilde izlemek suçlamasıyla 23 Şubat'ta mahkemeye çıkarılması planlanıyor.

Fort Belvoir, Virginia'daki Ordu Özel Yargılama Danışmanı Ofisi sözcüsü Michelle McCaskill'e göre, 38 yaşındaki Stockin, Kasım 2019 ile Nisan 2022 arasında Tacoma, Washington yakınlarındaki Ordu-Hava Kuvvetleri birleşik üssünde meydana gelen olaylardan kaynaklanan 54 suçlamayla karşı karşıya.

Stockin, komutanların cinsel suçların çoğu da dahil olmak üzere belirli ceza davalarına devam edip etmemeye karar verme yetkisini ortadan kaldıran yeni yasa kapsamında yargılanan ilk asker olacak. Yeni Özel Dava Avukatı Bürosu kovuşturmayı yürütecek.

Yeni yasa, cinayet, kasıtsız adam öldürme, adam kaçırma, aile içi şiddet, ısrarlı takip, çocuk pornografisi suçları ve çoğu cinsel saldırı ve cinsel suiistimal suçları dahil olmak üzere 13 suçu kapsıyor.  

Stockin'e yönelik tüm iddialar, kendisinin Ordu'nun ikinci büyük hastanesi olan Madigan'da kadrolu anestezi uzmanı ve ağrı yönetimi doktoru olduğu dönemde ortaya çıktı. Bazı hastalar 

"Bu davanın Ordu'nun kovuşturduğu en fazla sayıda cinsel saldırı/cinsel istismar mağdurunu kapsadığını kesin olarak söyleyemesek de, bu davanın mağdur sayısı açısından en büyük vakalardan biri olduğu doğru bir tanımlamadır." bu türden," dedi McCaskill.

McCaskill, Ordu Kriminal Soruşturma Birimi'nin, Temmuz 2019'da Lewis-McChord'daki son görevi için Orduya katıldığı 2013 yılından itibaren Stockin'in önceki görevlerinden dolayı daha fazla cinsel istismar suçlamasıyla karşı karşıya kalıp kalamayacağını gözden geçirdiğini söyledi.

Lewis-McChord'a gelmeden önceki altı yıl içinde Stockin, Hawaii'deki Tripler Ordu Tıp Merkezi'nde bir yıllığına, Bethesda, Maryland'deki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde beş yıllığına ve beş aylığına da Irak'ta görevlendirildi.

McCaskill, "Soruşturma devam ediyor ve bu nedenle suçlamaların altında yatan gerçekleri ve koşulları şu anda tartışamıyoruz" dedi.

Stockin'i temsil eden eski bir Ordu avukatı olan Robert Capovilla'ya yorum yapmak için Cuma günü ulaşılamadı.

Stockin, Tekdüzen Askeri Adalet Kanunu'nun 120. maddesi kapsamında 48 suçlamayla karşı karşıya bulunuyor. Dört düzeydeki seks suçunu ele alıyor: tecavüz, cinsel saldırı, ağırlaştırılmış cinsel temas ve istismar edici cinsel temas.

Stockin ayrıca, başka bir kişinin özel alanlarına bakmak, cinsel içerikli materyalleri kaydetmek veya dağıtmak, pezevenklik (fuhuşa teşvik etmek) ve uygunsuz davranışlar da dahil olmak üzere "diğer cinsel suiistimaller" ile ilgilenen UCMJ'nin 120c Maddesini beş kez ihlal etmekle suçlanıyor. maruziyet. Stockin uygunsuz izlemeyle suçlanıyor.

McCaskill, "120. Maddeye ilişkin her bir suçlama için azami ceza yedi yıl, 120c. Maddeye ilişkin azami ceza ise bir yıldır" dedi. 
“Birden fazla suçtan hüküm giymesi halinde hakim, cezaların aynı anda veya art arda infaz edilmesine karar verebilir. Art arda çekilmesi halinde, 120. madde suçları için azami ceza 336 yıl, 120c maddesi suçları için azami ceza altı yıl olacaktır.”

Hüküm giymesi halinde hakim daha kısa cezalara izin verebilir.

Mahkumiyet aynı zamanda Stockin'in tüm maaş ve gazi yardımlarını kaybetmesine ve Ordudan ihraç edilmesine yol açacaktır. Bir subay için işten çıkarılma, askere alınmış bir asker için onursuz bir şekilde terhis edilmekle eşdeğerdir.

Kötü niyetli cinsel temas, UCMJ'de "herhangi bir kişinin cinsel organına, anüsüne, kasıklarına, göğsüne, uyluğunun iç kısmına veya kalçasına dokunmak" olarak tanımlanmaktadır.

Çoğu durumda, eğer Stockin suçlu bulunursa, UCMJ'nin seks suçlarına ilişkin mahkûmiyetleriyle ilgili Ordu web sitesinin bölümlerine göre, yaşadığı eyaletlerde seks suçlusu olarak kaydolması gerekecek.

Ordu, Stockin'e yönelik cinsel istismar iddiaları ortaya çıktığında, doktorun Şubat 2022'de hastalarıyla görüşmeyi durdurmasının emredildiğini söyledi.

Stockin'in tacizle suçlandığı hastalar arasında mevcut askerler ve gaziler de yer alıyor.
HABERVİTRİNİ

Güncellenme Tarihi : 31.1.2024 11:40

İLGİLİ HABERLER