Spor
  • 28.9.2013 18:44

Aslan birer birer eriyor

Galatasaray, puan kayıplarına Terim sonrasında da devam etti. Sarı kırmızılılar, Çaykur Rizespor ile de 1-1 beraberekalarak, bu sezonki 4. beraberliğini aldı ve haftayı maç eksiğiyle 7 puanda tamamladı.


Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in görevden alınmasının ardından ilk maçına çıktı.
Sarı-kırmızılı ekiple üçüncü dönemindeki ilk resmi maçına 11 Eylül 2011'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında çıkan ve toplam 95 resmi maçta teknik direktör olarak takımın başında kalan Fatih Terim'le yollar ayrılırken, "Cim Bom" 747 gün sonra Terim'den yoksun olarak sahaya çıktı. Karşılaşmanın esame listesinde Galatasaray takımının teknik direktörü olarak Claudio Taffarel'in ismi yer aldı. Yine Terim'in yardımcıları Hasan Şaş ile Ümit Davala da takımın başında yer alan diğer isimler oldu.

Galatasaray takımının Çaykur Rizespor maçında sahaya çıkan ilk 11'inde, son oynanan Beşiktaş maçının kadrosuna göre tek değişiklik oldu. Beşiktaş maçında kırmızı kart görerek 2 maç ceza alan Felipe Melo'nun yokluğunda, yeni transfer Bruma kendisine ilk 11'de yer buldu. Muslera, Sneijder, Drogba, Dany ve Bruma'nın ilk 11'de yer aldığı karşılaşmada, yabancı oyunculardan Amrabat ise yedekler arasında kendisine şans buldu.

Çaykur Rizespor'da ise önemli bir eksik göze çarpmadı.

Maça hızlı başlayan Galatasaray oldu. rakip kaşede önemli bir baskı kuran sarı kırmızılılar, Burak Yılmaz ile 2 kez gole çok yaklaştı. Ancak son haftalarda önemli fırsatları harcayan golcü futbolcu, şanssızlığını yine kıramadı. Yeni transfer Bruma'nın etkili koşularıyla rakibine zor anlar yaşatan Galatasaray, 18. dakikada Engin'n nefis golüyle 1-0 öne geçti. Bir sezon aranın ardından Galatasaray formasıyla golle tanışan Engin de son maçlarda 11'de şans bulasını değerlendirmiş oldu.

İlk yarıda rakibine şans tanımayan Galatasaray, Bruma ile çok net fırsatları harcadı ve devre arasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan konuk takım oldu. Önce bir topu direkten dönen Rizespor, 55. dakikada Tevfik'in kafa golüyle beraberliği yakaladı. Galatasaray, golleri kaçırmaya devam ederken, sarı krımızılılar için kötü bir gelişme de 73. dakikada yaşandı. 2. sarı kartını gören Selçuk oyun dışında kaldı.

kalan bölümde Galatasaray'ın baskısı sonuç vermedi ve mücadele 1-1 sona erdi. Böylece bu sezonki 4. beraberliğini alarn Galatasaray'ın puan kayıpları devam etti.

Spor Toto Süper Lig'de 6. haftanın maçında Terim'siz Galatasaray, TT Arena'da Çaykur Rizespor'u ağırladı.

Spor Toto Süper Lig'in altıncı haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Lige istediği başlangıcı yapamayan ve farklı Real Madrid yenilgisinin ardından geçtiğimiz hafta Beşiktaş galibiyetiyle biraz olsun kendisine gelmesine rağmen bu kez de Fatih Terim'in görevden atılmasıyla sarsılan Galatasaray maça iyi başlayan taraftı.

Maç öncesi yapılan Fatih Terim tezahüratları karşılaşmanın başlama düdüğüyle beraber yerini sarı kırmızılı takım için desteğe dönüşürken, ilk yarının en etkili ismi sarı kırmızılıların genç Portekizlisi Bruma'ydı. 18. dakikada Bruma'nın pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Engin Baytar, sol ayağıyla yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
12. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşu ceza sahasının içinde topa iyi yükselen Drogba kafayla arka direkte bulunan Burak Yılmaz'a indirdi. Burak Yılmaz’ın vuruşunda top auta çıktı.
14. dakikada Sneijder’in ara pasında ceza sahasının içinde topla buluşan Burak Yılmaz’ın vuruşunda top kaleci Serkan’dan döndü. Dönen topu iyi takip eden Bruma’nın vuruşunda top auta çıktı.
18. dakikada Bruma’nın pası ceza sahasının dışına topla buluşan Engin’in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
22. dakikada Selçuk’un defansın arkasına attığı topa haraketlenen Burak Yılmaz’ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda top auta çıktı.
24. dakikada Selçuk’un kullandığı serbest vuruşunda kaleci Serkan son anda topu korner’e çeldi.
29. dakikada sol kanattan Burak Yılmaz’ın pası ile topla buluşan Bruma’nın ceza sahasın içinde rakiplerini geçerek vuruşunda top auta çıktı.
45. dakikada Amrabat'ın sol kanattan ceza sahasının içine yaptığı ortada Burak Yılmaz'ın topuk pasında arka direkte bulunan Bruma'nın vuruşunda top auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada Cenk Ahmet’in göğüs pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Kweuke'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.
49 dakikada sağ kanattan Cenk Ahmet’in ortasında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Kweuke’nin kafa vuruşunda top auta çıktı.
55. dakikada sol kanattan Sercan’ın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topa iyi yükselen Tevfik Köse’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1
65. dakikada sol kanatta topla buluşan Hakan Balta ceza sahası içerisinde Burak Yılmaz’a ara pası verdi. Burak Yılmaz'ın gelişine sert vuruşunda Ali Adnan topu çizgi üzerinden çıkardı.
71. dakikada Amrabat’ın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada arka direkte bulunan Burak Yılmaz’ın altı pasın içinde vuruşunda top auta çıktı.
73. dakikada Selçuk İnan’ın Sercan Kaya yaptığı faul’un ardından Hakem Ali Palabıyık, Selçuk’a 2’inci sarı kartın ardından kırmızı kart gösterdi. Galatasaray sahada 10 kişi kaldı.
75. dakikada Tevfik Köse’nin ara pasında topla buluşan Kweuke vuruşunda top auta çıktı.
86. dakikada Yekta’nın sağ kanattan ceza sahasının içine yaptığı ortada topla buluşan Umut Bruma’ya ara pası verdi. Bruma’nın vuruşunda kaleci Serkan son anda korner’e çeldi.

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Ali Palabıyık xx, Cem Satman xx, İsmail Şencan xx
GALATASARAY: Muslera xx, Sabri xx, Semih xx, Dany xx, Hakan, xx Engin xx, Selçuk xx, Bruma xx, Sneijder x (Amrabat dk.34 x, Yekta dk. 75 x), Burak xx (Umut dk. 83 x), Drogba xx
YEDEKLER: Ufuk, Gökhan Zan, Ceyhun, Emre Çolak
ANTRENÖR: Claudio Taffarel
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan xx, Koray xx, Sezer xx, Viera xx, Ali Adnan xx, Tevfik Köse xx, Kıvanç xx (Kağan dk. 88 x), Sylvestre xx, Sercan Kaya xx (Hurşut dk. 85 x), Cernat xx (Cenk Ahmet dk. 46 x), Kweuke xx
YEDEKLER: Eray, Orhan, Oğuzhan, Oboabona
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
GOLLER: Engin (dk. 18) (Galatasaray), Tevfik Köse (dk. 55) (Çaykur Rizespor)
KIRMIZI KART: Selçuk İnan (dk. 73)
SARI KARTLAR: Drogba, Selçuk Sabri, (Galatasaray), Ali Adnan, Tevfik Köse, Kıvanç (Çaykur Rizespor)

 

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in görevden alınmasının ardından ilk maçına çıktı. Sarı-kırmızılı ekiple üçüncü dönemindeki ilk resmi maçına 11 Eylül 2011'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında çıkan ve toplam 95 resmi maçta teknik direktör olarak takımın başında kalan Fatih Terim'le yollar ayrılırken, "Cim Bom" 747 gün sonra Terim'den yoksun olarak sahaya çıktı. Karşılaşmanın esame listesinde Galatasaray takımının teknik direktörü olarak Claudio Taffarel'in ismi yer aldı. Yine Terim'in yardımcıları Hasan Şaş ile Ümit Davala da takımın başında yer alan diğer isimler oldu.

TRİBÜNLERDE TERİM İÇİN TEZAHÜRAT
Türk Telekom Arena'da maçın başlamasına kısa bir süre kala tribünlerden teknik direktör Fatih Terim lehine tezahüratlarda bulunuldu. Özellikle yöneticilerin oturduğu prokotol tribününe yönlerini dönen taraftarlar, Fatih Terim için bir süre tezahürat yaptı.

KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK
Galatasaray takımının Çaykur Rizespor maçında sahaya çıkan ilk 11'inde, son oynanan Beşiktaş maçının kadrosuna göre tek değişiklik oldu. Beşiktaş maçında kırmızı kart görerek 2 maç ceza alan Felipe Melo'nun yokluğunda, yeni transfer Bruma kendisine ilk 11'de yer buldu. Muslera, Sneijder, Drogba, Dany ve Bruma'nın ilk 11'de yer aldığı karşılaşmada, yabancı oyunculardan Amrabat ise yedekler arasında kendisine şans buldu. Sarı-kırmızılı ekibin yabancı oyuncularından Chedjou, Riera ve Eboue ise yabancı sınırına takılan isimler oldu. Öte yandan, sakatlığı devam eden Hamit Altıntop, Çaykur Rizespor maçında da takımdaki yerini alamadı.

BRUMA İLK KEZ 11'DE
Galatasaray'ın Portekizli genç yeteneği Bruma, Çaykur Rizespor maçıyla kendisine ilk kez 11'de yer buldu. Sarı-kırmızılı formayla daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid, ligde ise Medical Park Antalyaspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında sahaya çıkan Bruma, hep yedekler arasında maça başlamış ve sonradan oyuna dahil olmuştu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Galatasaray-Çaykur Rizespor maçında polisin stat içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alması dikkati çekti. Geride kalan haftadaki Beşiktaş derbisinin, siyah-beyazlı taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tatil edilmesi ve hafta içinde Galatasaray'ın teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırması kararının ardından olası taşkınlıkların önüne geçmek isteyen güvenlik güçlerinin, Türk Telekom Arena'da önlemleri sıkılaştırdığı görüldü. Stat içinde ve çevresinde çok sayıda polis yer alırken, toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) da hazır bulunduruldu.

TARAFTAR MORAL VERDİ
Karşılaşma öncesi Galatasaray taraftarları, sıkıntılı bir hafta geçiren sarı-kırmızılı futbol takımı ile teknik kadroya tezahüratlarla moral verdi. Maç öncesi tüm oyuncuları birlikte tribüne çağıran taraftarlar, Hasan Şaş ile Ümit Davala'yı da tribüne çağırıp, "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" tezahüratında bulundu. Ayrıca, karşılaşmayı yaklaşık 1500 Çaykur Rizespor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takip ederek takımlarına detek verdi.

ALPASLAN DİKMEN ANILDI
Ultraslan taraftar grubunun kurucularından olan ve 27 Eylül 2008'de geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Alpaslan Dikmen, Çaykur Rizespor maçı öncesi Türk Telekom Arena'da anıldı. Maç öncesi stat skorbordunda Alpaslan Dikmen'in görüntülerine yer verilirken, Barış Manço'nun "Unutamadım seni" adlı parçası çalındı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:38

İLGİLİ HABERLER