Gündem
  • 27.5.2013 15:54

ATAK helikopterler son aşamada

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, ATAK helikopterlerinin son aşamada olduğunu belirterek, yakın zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim edileceğini söyledi,

Akçakoca  ilçesindeki bir otelde düzenlenen Savunma Sanayi İşbirliği Toplantısı'nda konuşan Bayar, Türkiye'de çok ciddi bir sanayi ivmesi olduğuna dikkati çekti.

Bayar, Düzce'nin savunma sanayisinde iyi bir noktada bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"İnşallah bu çalışmamız hayırlı sonuçlar doğuracaktır. Bugün savunma sanayimiz önemli bir atılım içinde. Burada birinci gayemiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak. Bugün Türkiye'nin milli tankını yapıyoruz. Bugün tabii işin Ar-Ge'si, tasarım geliştirmesi ve testleri yapılıyor ama üretime geçtiğinde peşinden büyük bir sanayiyi sürükleyecek bir proje. Artık gün sayıyoruz. Önümüzdeki iki yıl içinde üretime başlayacağız. Türkiye, hücum botları ve savaş gemileri yapıyor. Tuzla Tersanesi'nde üretilen birçok savaş gemisi Katar, Pakistan, Malezya, Mısır, Gürcistan ve Türkmenistan gibi ülkelere ihraç ediliyor."

"Türkiye, bütün zırhlı araçları üretebiliyor"

Geçen hafta Suudi Arabistan Savunma Bakanı'nı ağırladıklarını, bu hafta da Mısır Genelkurmay Başkanı'nı ağırlayacaklarını ifade eden Bayar, "Bu üst yetkililer Türkiye'ye belli bir maksatla geliyorlar. Bu maksat tabii ki savunma sanayi işbirliğini geliştirmek ve Türkiye'nin geliştirdiği kapasite ve teknolojiden faydalanmak. Çok yoğun bir mesaimiz var" ifadesini kullandı.

"ATAK helikopterimiz son aşamada. İnşallah yakında Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edilecek" diyen Bayar, insansız hava aracı ANKA'nın da seri üretime geçme aşamasında olduğunu anımsattı.

Bayar, ürettikleri araçların hepsinin dünyadaki örnekleri arasında en ileri teknolojik sistemlerle aynı seviyede olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye, silahlı kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu bütün zırhlı araçları kendisi üretebiliyor. Bütün zırhlı araçlarımız paletli, tekerlekli, 4x4, 6x6, 8x8... İşte bunlar Otokar ve UNESES'te üretiliyor. Bu iki şirketimiz dünyaya çok yoğun bir şekilde zırhlı araç ihracatı yapıyor. Birçok ülkenin silahlı kuvvetleri bizim araçlarımızı kullanıyor."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:58

İLGİLİ HABERLER