Yaşam
  • 30.11.2004 01:12

AUTOSHOW 2004'TE HANGİ OTOMOBİLLER DAHA ÇOK SATILDI?

En çok tercih edilen ürünler ise fiyatı 18 milyarla 50 milyar lira arasında değişen otomobiller oldu. 10 günlük fuar süresince ucuz otomobillerden Hyundai 300, Kia 250, Chevrolet 200'e yakın sattı. Ford ise fiyatı 50 milyarı lirayı geçmeyen otomobillerden 200'ün üzerinde satış gerçekleştirdi. 2 trilyon 60 milyar liralık fiyatıyla fuarın en pahalı otomobili olan Porsche Carrera GT ile 1,5 trilyon liralık Mercedes SLR Mc Laren modellerine talipli çıkmadı. Mercedes'in 390 milyarlık S serisini bir, Porsche'nin 209 milyarlık Cayenne modelini ise üç müşteri satın aldı.

Fuar için Türkiye'ye getirilen dünyanın en gelişmiş robotu Asimo, Honda’nın yüzünü güldürdü. Firma geçen yıla göre satışlarını artırırken 600 rakamına ulaştı. Sevimli robotun gelecek yılki fuarda otomobil tutkunlarıyla tekrar buluşacağı açıklandı. Otomobil firmalarının stantlarında satış yapan bayiler de normalde bir ayda 10-15 otomobil satarken 10 günlük fuar süresince 30 adet-lik satışı yakaladı. General Motors bünyesinde faaliyet gösteren Chevrolet yetkilileri, ziyaretçilerin, fiyatı 19 milyar liradan başlayan Kalos modeline büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Porsche, BMW ve Mercedes gibi lüks araçlara ilginin daha çok merak amaçlı olduğunu belirten yetkililer, vatandaşların otomobil satın alırken daha çok bütçelerine uygun hareket ettiklerini, artık düşük fiyatla satılanları da kalite ve konfor açısından yeterli görmeye başladığını dile getirdi.

300’ün üzerinde otomobil sattıklarını bildiren Hyundai firması yetkilileri ise ziyaretçilerin en çok ilgiyi fiyatı 19 milyar liradan başlayan Accent ve Getz modellerine gösterdiğini aktardı. Satışı yapılan araçların yanı sıra 500’ün üzerinde müşteriyle de fuar sonrası satış için bağlantı kurduklarını ifade eden yetkililer, satışlardaki artışı tüketicilerin taleplerine uygun aracı düşük fiyatla satışa sunmalarına bağlıyor. Ford Otosan Pazarlama Müdürü Özgür Yücetürk de çok başarılı bir fuar dönemi geçirdiklerini belirtti. En fazla ilgiyi daha çok orta sınıfa hitap eden ‘Yeni Focus’un gördüğünü bildiren Yücetürk’e göre sadece broşürlere bakmakla yetinen insan sayısında azalış var. Alıcı sayısında büyük artış olduğunu dile getiren Yücetürk, 500’e yakın müşteri ile bağlantı yapıldığını, bunların yüzde 90’ının satış aşamasına geldiğini kaydetti. Honda Türkiye Pazarlama Şefi Güray Yücel de, fuarda yaptıkları satış bağlantısının 600 adedi bulduğunu bildirdi. Tofaş Bölge Satış Müdürü Mehmet Ağaoğlu ise özellikle Fiat İdea ve Alfa Romeo modellerine ilginin yoğun olduğunu belirterek, "Fuarda 100'ün üzerinde satış yaptık." diye konuştu. 19-29 Kasım 2004 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda lüks otomobil sınıfındaki Audi, 7 otomobil; Volvo, 60 milyardan başlayan fiyat seçenekleriyle 12; Chrysler de 152 milyarlık 4 adet otomobil satabildi.

Zaman

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER