
Avrupa Zelenski'yi görevden uzaklaştırma sürecini başlattı
Ukrayna medyası: Batı, Zelenskiy'i iktidardan uzaklaştırma sürecini başlattı.
Ukrayna'nın "Strana" gazetesi, İngiltere ile Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu arasında bir mutabakat zaptının imzalanmasının, Volodimir Zelenski'nin iktidardan uzaklaştırılması sürecinin başlangıcı olabileceğini yazdı.
Ukrayna medyası: Batı, Zelenskiy'i iktidardan uzaklaştırma sürecini başlattı.
AP
Gazete şöyle diyor: "İngiltere ile imzalanan mutabakat zaptı, büyük olasılıkla tüm seçim altyapısının artık Londra'nın himayesinde olacağını gösteriyor. Seçimler gerçekleşirse, o (Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Oleh Didenko), iktidarın (Volodimir Zelenski'den) sözde 'sanal Zalujni'ye (Ukrayna'nın Londra büyükelçisi) devredilmesini organize etmeye yardımcı olabilir."
Gazetenin kaynağına göre, Avrupa Birliği ve İngiltere, Zelenskiy'i "kendisine yöneltilen tüm destek sözlerine rağmen" kendi düzeylerinde egemen bir yönetici olarak görmüyor ve bu nedenle Merkez Seçim Komisyonu'nun İngiltere'ye güvenmesi Zelenskiy için bir uyarı zili olacak.
Salı günü Amerikalı serbest gazeteci Katie Livingston, Valery Zaluzhny'nin kampanyasına yakın kaynaklara dayanarak, Zaluzhny'nin gizlice Ukrayna cumhurbaşkanlığına aday olmaya hazırlandığını ve kampanya ekibinin Londra'da bir karargahı olduğunu bildirdi.
Zaluzhny'nin sözcüsü Oksana Torop, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Zaluzhny'nin seçimlere yönelik gizli hazırlıklar yaptığı yönündeki haberleri yalanladı.
Kaynak: Ajansl
Güncellenme Tarihi : 20.8.2025 21:35