Spor
  • 26.8.2013 22:37

Avrupa'da ilk 50'ye 2 takımımız girdi

UEFA'nın ülkeler sıralamasında 10. sırada yer alan Türkiye, kulüpler sıralamasında ise ilk 40'a bile takım sokamadı. Şampiyonlar Ligi'ne 1 takım gönderme ve onun da eleme turu oynama tehlikesini yaşayan Türkiye, kulüpler sıralamasında da dibi görüyor. Avrupa kupalarına daha eleme turlarında veda eden takımlarımız, hem kulüpler sıralamasında geride kaldı hem de ülke puanına ciddi darbe vurdu.

Geçen yıl Galatasaray'ın çeyrek final görmesi Fenerbahçe'nin de finalden 1 gol farkla uzak kalması, ülke puanına biraz nefes aldırmıştı. Ancak son yollarda inişli çıkışlı grafik çizen iki takımımız kulüpler seviyesinde de aşağılarda kaldı.

Galatasaray, son 2 sezonda yaptığı çıkış ile 41. sıraya kadar yükseldi. Fenerbahçe ise üst üste 2 sezon Avrupa kupalarına erken veda edip bir de kupalardan men edilmesi, sarı lacivertlileri geriye götürdü. Fenerbahçe UEFA kulüpler sıralamasında 47. sıraya ulaşırken son sezondaki başarısı bunda etkili oldu.

Beşiktaş ise listede gerilerde kaldı. Siyah beyazlılar yaşadıı düşüle 66. sırada kendine yer buldu. Trabzonspor'un sıralamadaki yeri ise 93 oldu.

Dünya kulüpler sıralamasının zirvesinde Barcelona yer aldı. Barca'nın 157.605 puanı bulunurken onu son Şampiyonar Ligi şampiyonu Bayern Münih izledi. Alman ekibi 146.922 puanla 2. sırada yer aldı.

Galatasaray'ın 54.400, Fenerbahçe'nin 46.600, Beşiktaş'ın 34.900 ve Trabzonspor'un da 21.400 puanı bulunuyor.

Alper Aslan - 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:29

İLGİLİ HABERLER