Spor
  • 6.5.2013 14:10

Avrupa'da şampiyonluk heyecanları erken bitti

Türkiye'de Galatasaray, İngiltere'de Manchester United, İtalya'da Juventus, Almanya'da Bayern Münih, Hollanda'da Ajax liglerinde bitime haftalar kala şampiyonluklarını ilan etti. Fransa'da Paris Saint Germain ve İspanya'da Barcelona ise mutlu sona çok yakın.
     Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Sivasspor'u 4-2 yenerek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Geçen sezon da şampiyon olan Fatih Terim yönetimindeki "Cim-Bom" toplamda 19. şampiyonluğuna imza atarak 4. yıldızına bir adım daha yaklaştı.
     Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) şampiyonluk düğümü son haftaya girilirken çözüldü. Sahasında Willem II'yi 5-0 ile geçen Ajax, üst üste 3. şampiyonluğunu kazandı. Frank de Boer'in öğrencileri toplamda ise 32. şampiyonluğuna ulaştı.
    
     -Bayern Münih ve Manchester United farklı şampiyon-
    
     Almanya'da Bayern Münih bitime 6, İngiltere'de ise Manchester United 4 hafta kala şampiyonluklarını ilan etti.
     Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga 1) Bayern Münih, Borussia Dortmund'un 2 yıldır elde ettiği şampiyonluk sevincini bu yıl bitirdi. Kırmızı-beyazlılar, harika bir sezon geçirerek bitime 6 hafta kala Eintracht Frankfurt'u deplasmanda 1-0 yenerek şampiyonluğu elde etti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de finale yükselen Jupp Heynckes yönetimindeki Bayern Münih, 23. şampiyonluğunu kazandı.
     İngiltere Birinci Futbol Ligi'nde (Premier League) Manchester United, geçen yıl Manchester City'e son haftada kaybettiği şampiyonluk unvanını geri aldı. "Kırmızı Şeytanlar", ligin bitimine 4 hafta kala Aston Villa'yı 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Alex Ferguson yönetimindeki Manchester United 20. kez şampiyon oldu.
    
     -Juventus'un 29. zaferi-
    
     İtalya'nın köklü takımlarından Juventus, son 3 haftaya girilirken Palermo'yu 1-0 mağlup etti ve 29. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.
     İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) geçen yılda şampiyonluğu kimseye kaptırmayan siyah-beyazlı takım, son 3 haftaya en yakın takipçisi Napoli'nin 11 puan önünde girdi ve mutlu sona ulaştı.
    
     -Barcelona'da geri sayım başladı-
    
     İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) Barcelona, geçen yıl Real Madrid'e kaptırdığı şampiyonluğu tekrar almak için geri sayıma başladı.
     Bitime 4 hafta kala en yakın takipçisi Real Madrid'in 11 puan önünde bulunan Barcelona'ya şampiyonluk için 1 galibiyet yeterli olacak. Tarihinin 22. şampiyonluğunu kazanmak isteyen Barcelona, 8 Mayıs Çarşamba günü Real Madrid-Malaga maçının skoruna göre de şampiyon olabilir. Real Madrid evinde Malaga'ya puan kaybederse, Barcelona kendi maçını beklemeden şampiyonluğunu ilan edecek.
    
     -PSG, 19 yıl sonra zafere yakın-
    
     Fransa Birinci Fubol Ligi'nde (Ligue 1) iddialı bir kadro kuran Paris Saint Germain (PSG), tam 19 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşamak için gün sayıyor.
     Geçen yıl Montpeiller'e kaybettiği şampiyonluk kupasını bu yıl teknik direktör Corlo Ancelotti'nin önderiliğinde İbrahimovic, Pastore, Thiago Silva, David Beckham'lı kadrosuyla kimseye kaptırmak istemeyen başkent ekibi, son 3 hafta kalan en yakın takipçisi Marsellie'nın 7 puan önünde bulunuyor.
     Ligde son oynadığı Valencienses maçına şampiyonluk için çıkmasına rağmen sahadan 1 puanla ayrılan PSG, en son şampiyonluğunu 1993-1994 sezonun da almıştı. Tam 19 yıl sonra şampiyonluğa çok yaklaşan PSG'ye 3 haftada bir galibiyet yeterli olacak. PSG'nin 2 şampiyonluğu bulunuyor.
    
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER