Avustralyalı sanatçıdan ilginç Filistin protestosu

1 dk okuma
Avustralyalı sanatçıdan ilginç Filistin protestosu

Hızlı Özet

İsrail yönetimin Batı Şeria'ya ördüğü İsrail bariyeri olarak kullanılan duvar Avustralyalı graffiti sanatçısı Lushsux tarafından protesto edildi. Duvara işlenen graffitide ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun öpüşmesi resmedildi.






Avustralyalı graffiti sanatçısı Lushsux, Batı Şeria’da İsrail bariyeri olarak kullanılan duvara Trump ve Netanyahu'yu öpüşürken resmetti.



İsrail yönetimin Batı Şeria'ya ördüğü İsrail bariyeri olarak kullanılan duvar Avustralyalı graffiti sanatçısı Lushsux tarafından protesto edildi. Duvara işlenen graffitide ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun öpüşmesi resmedildi.





AÇIK CEZAEVİ FİLİSTİN



İsrail ile Filistini birbirinden ayıran duvara ve İsrail'İn uygulamalarına tepki olarak böyle bir graffiti yaptığını belirten Avustralyalı sanatçı Filistinlilerin açık bir cezaevinde yaşaması durumuna dikkat çekilmesini umduğunu söyledi.



Avustralyalı sanatçıdan Filistin protestosu



Reuters’a konuşan Lushux, duvarın kendisinin başlı başına bir mesaj olduğunu söyleyerek, “Özgür Filistin’ ya da buna benzer, doğrudan bir şey yazmama gerek yok.” diye ekledi. Öte yandan Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte ABD’nin İsrail ile daha yakın siyaset yapması, Filistin’de sık sık gündeme gelmekte.



Avustralyalı sanatçıdan Filistin protestosu



UTANÇ DUVARI GRAFİTİ PROTESTOLARIYLA KAPLI



Netanyahu-Trump ittifakına değinen Lushux, çizimiyle ‘Filistinlilerin açık bir cezaevinde yaşaması durumuna’ dikkat çekilmesini umduğunu söyledi. Beytüllahim’deki duvar, Banksy gibi pek çok sanatçının siyasi grafitilerini taşıyor.



Daha önce de aynı bölgede "Sana bir kardeş inşa edeceğim." temalı bir Trump protesto grafitisi yapılmıştı



Avustralyalı sanatçıdan Filistin protestosu






Bu haber 1299 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!
Dünya

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için kente gelmesi halinde Netanyahu'nun tutuklanması gerektiği yönündeki açıklaması tartışma çıkardı. ABD Başkanı Trump ise İsrail Başbakanı'na sahip çıkarak, "ABD'de bulunduğu süre boyunca hiçbir şekilde tutuklanmayacak" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12046 Görüntüleme
Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı
Dünya

Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı

Hürmüz Boğazı'ndan Umman kara sularını kullanarak geçmek isteyen 2 Yunan gemisi isabet aldı. Atina yönetimi gemilerin birinde yangın çıktığını bildirdi. İran ise gemilerin su yolunda bulunan mayınlara çarparak infilak ettiğini belirtti.

Habervitrini11230 Görüntüleme
Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu
Dünya

Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde Türkiye’yi hedef alan küstah bir paylaşıma imza attı. Barış Harekâtı’nı "işgal" olarak niteleyen Yunan Bakan, "Yunan ordusu için Kıbrıs yakındır" sözleriyle Ege ve Doğu Akdeniz'de açıkça provokasyona soyundu.

Habervitrini14205 Görüntüleme
İran'da korkutan deprem! Irak'tan da hissedildi
Dünya

İran'da korkutan deprem! Irak'tan da hissedildi

İran son dakika bir depremle sallandı. İran'ın Kirmanşah şehrinde, 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İran-Irak sınırında gerçekleşen deprem, Irak'tan da hissedildi.

Habervitrini13042 Görüntüleme