Medya
  • 6.8.2009 04:27

AYDINLIK'TAN HSYK ÜYELERİNE MÜTHİŞ ÖVGÜ...

Doğu Perinçek'e ait dergi, Ergenekon savcılarını değiştirmeye çalıştıkları ileri sürülen HSYK üyeleri için "10 kahraman hakim" manşetiyle çıktı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yaz atamalarında, korsan kararname ile gündeme gelmiş ve Türkiye haftalarca HSYK krizi yaşamıştı.

HSYK ÜYELERİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ HABER

Ali Suat Ertosun ve bazı HSYK üyelerinin başta Ergenekon olmak üzere KCK ve Faili Meçhul soruşturmaların savcı ve hakimlerini değiştirmeye çalıştığı iddia ediliyordu. Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek'in Aydınlık Dergisi, Türkiye'yi kilitleyen HSYK üyeleri ile ilgili ilginç bir haber yaptı.

AYDINLIK KAHRAMAN İLAN ETTİ

İşçi Partisi'nin yayın organı olan Aydınlık, Ergenekon ve KCK savcılarının değiştirilmesini istediği iddia edilen HSYK üyelerini kahraman ilan etti. Dergi, 'korsan kararname' ile Kurul'u kilitlediği öne sürülen üyelere de 'gerçek hukukçu' dedi.

"DİRENİŞİN İLK MEYVESİ"

'10 Kahraman Hâkim' başlıklı yazıda, Adalet Bakanlığı'nın, Ergenekon savcıları hakkındaki şikâyetleri işleme koymasını 'direnişin ilk meyvesi' olarak niteledi.
Dergide, dava sürecinde bundan sonra yapılacaklarla ilgili de öngörüler veriliyor. Hukuk literatürüne ilk kez giren 'çift başsavcı vekili" ataması'na değinen derginin, 'kılıçlar asıl şimdi çekildi' ifadesini kullanması dikkat çekiyor.

Bilindiği gibi İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergenekon davasında halen tutuklu sanık. İddia edilen ETÖ'nün yöneticisi olmakla suçlanıyor. Ancak Perinçek birkaç ay önce HSYK'ya çağrıda bulunmuş, Aydınlık 'Ergenekon savcıları hakkında soruşturma başlatılsın' haberiyle çıkmıştı.

AYDINLIK'IN ÇAĞRISI CEVAPSIZ KALMADI

"Soruşturmaya gerçek savcıları atayın" kapağının hemen ardından Kurul'un, 3 savcıyı özel yetkilerle cumhuriyet başsavcı vekilliğine ataması "HSYK, ile Aydınlık arasında ortak bir frekans mı var sorusunu akla getiriyordu. HSYK krizinden sonra çıkan bu teşekkür haberi de şüpheleri yeniden ayağa kaldırdı.

(samanyolu)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER