Asayiş
  • 30.5.2024 21:00

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının firari tanığı Serdar Sertçelik yakalandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tanık olarak dinlenen ve yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik, geçici olarak Macaristan'da tutuklandı.

Türkiye'nin gündemine oturan Ayhan Bora Kapan soruşturması devam ediyor.

Bu kapsamda soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Serdar Sertçelik yakalandı

Soruşturma kapsamında daha önce tanık olarak dinlenen ve Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün 2 numarası olarak bilinen Serdar Sertçelik yakalandı.

Sertçelik'in tanık olarak dinlendikten sonra kaçtığı yurtdışında yakalandığı öğrenildi. Örgütün 2 numarası Sertçelik, Macaristan'da 06.07.2024 tarihine kadar geçici olarak tutuklandı.

"Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden"

Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kırmızı Bülten ile aranan Serdar Sertçelik yakalandı. Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan; malvarlığı değerlerinin meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, kasten öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçlarından...

Ortak çalışma

Kırmızı bülten ile 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası seviyede aranan Serdar Sertçelik, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’in müşterek çalışmaları sonucu Macaristan’da yakalandı.

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı İnterpol Europol Dairesi Başkanlığımızın takibini sürdürdüğü şahıs, 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Emniyet'te düzenlenen operasyonlar

Türkiye'de devam eden soruşturma kapsamında, Sertçelik'i istekleri doğrultusunda ifade vermeye zorlayan ve ardından yurt dışına kaçmasına yardımcı olan polis ve sivillere yönelik operasyon düzenlenmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Sertçelik, yurt dışına çıktıktan sonra açıklamalar yaparak emniyette, hükümet yetkililerini ifadesinde geçirmeye zorlandığını iddia etmişti.

Bu kapsamda yapılan operasyonlarda ‘suç işlemek için anlaşma’, ‘adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘suçluyu kayırma’ suçlarından aralarında üst düzey emniyet yetkililerinin de olduğu 7 kişi tutuklanmıştı.

İadesi için adli süreç başladı

Öte yandan güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT, Fransa'nın başkenti Paris'te olduğu düşünülen Serdar Sertçelik'in, Karadağ'da olduğunu tespit etti. Serdar Sertçelik'in yeri, anında Adalet Bakanlığı ile paylaşıldı.

Eş zamanlı olarak Interpol tarafından Sertçelik hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldığını öğrenen firari Sertçelik, Karadağ'dan kara yolu ile Sırbistan üzerinden Macaristan'a kaçtı.

Macaristan sınırında Gürcistan sahte pasaportu ile yakalanan Sertçelik'in iadesi için Adalet Bakanlığı tarafından adli süreç başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2024 21:09

İLGİLİ HABERLER