Asayiş
  • 7.6.2023 19:19

Ayı çocuğu parçaladı

O ilimizde ayı dehşeti: 11 yaşındaki çocuğun ameliyatı 3 saat sürdü!
Tokat'ta dehşet dolu anlar yaşandı. Ayı saldırısında yaralanan Enes Yıldırım (11) 3 saatlik operasyonun ardından hayati tehlikeyi atlatıp normal servise alındı.Korkunç olay, dün saat 17.00 sıralarında merkeze bağlı Batmantaş köyünde yaşandı. Hayvancılıkla uğraşan Erdal Yıldırım, oğlu Enes Yıldırım ile koyunları yaylada otlattıktan sonra eve dönmek için yola çıktı.

Sisli havada koyunların önünde yürüyen Enes Yıldırım'a ayı saldırdı. Oğlunu göremeyen Erdal Yıldırım, çevrede arama yaptı. Kısa süre sonra oğlunu yerde kanlar içinde yatarken bulan Yıldırım, sağlık ekiplerine haber verdi.

Ayının pençe darbeleriyle yaralandığı belirlenen küçük Enes, ambulansla Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyat edilen Enes Yıldırım, sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine normal servise alındı.

AMELİYAT 3 SAATİN ÜZERİNDE SÜRDÜ
Tokat Devlet Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Doktor Ahmet Sümbül, "Enes yavrumuz dün acil servise ayı saldırısı nedeniyle başvurdu. Geldiğinde tansiyonu düşük, nabzı yüksekti ve genel durumu kötüydü.

Ayı arkadan saldırdığı için bel, sırt bölgesinde kasları parçalayarak bağırsaklar dışarıdaydı. Bu şekilde de zaten başka yere gidecek durumu olmadığı için acil ameliyata almak durumunda kaldık.

Ameliyat esnasında ince bağırsaklarda, kalın bağırsakta yaralanma vardı. Tedavisini yaptık. Geceyi yoğun bakımda geçirdi. Bugün durumu iyi. Kendini toparladı'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 7.6.2023 19:37

İLGİLİ HABERLER