Dünya
  • 8.6.2014 00:28

Ayılara Çin işkencesi

Bu çiftliklerde kafeste tutulan ayıların safraları binbir işkenceyle alınıyor.. Şarlatan doktorların her derde deva olduğunu iddia ettikleri ayı safrası az bulunması nedeniyle oldukça yüksek fiyatlara alıcı buluyor.
İngiliz hayvan hakları savunucusu Lesley Nicol, İngiltere'de mililitresi 10 sterline satılan ayı safrası için Çin'e gitti. Burada tutulan ayılara yapılan korkunç işkencelere tanık olan Lesley Nicol, gördükleri karşısında dehşete düştü.
Çin işkencesine uğrayan ayıların bir kısmının gözleri çıkartılırken bazılarının pençesi bile kesilmişti.Dişleri sökülen ayılar, safraları alındıktan sonra fazlaca yaşamıyordu.
ÇİN' de geleneksel tedavi yöntemlerinde ayı safrasının birçok hastalığa iyi geldiği düşünülüyor. Bu sebeple her yıl binlerce ayı dar kafeslerde, hareket alanları kısıtlı bir şekilde tutuluyor; karınları açılıyor, uzun süre can çekişir vaziyette bırakılarak vücutlarındaki safra tüplere dolduruluyor. Başına gelecek bu felaketi sezen ve kafes görevlilerinin bir anlık dalgınlığından yararlanan anne ayı kafesini parçalayarak serbest kaldı. İlk iş olarak yan kafeste bulunan yavrusuna sıkıca sarılarak boğan anne, görevliler müdahale edemeden öfkeyle kafasını duvara vurarak intihar etti. Çinliler ayı safrasının mide rahatsızlıklarını, sindirim bozukluklarını ve böbrek hastalıklarını tedavi ettiğini, göze ve karaciğere iyi geldiğini düşünüyor. Uluslararası hayvan hakları örgütlerinin ve hayvanseverlerin şiddetli tepkisini çekse de Çin'de ayı safrası çiftlikleri tam kapasiteyle çalışıyor. 

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:23

İLGİLİ HABERLER