Gündem
  • 9.10.2020 21:30

Azerbaycan Ermenistan'ın ikinci S-300 hava savunma sistemini yok etti

Azerbaycan gemileri yaktı! S-300'ler yok edildi! Aliyev canlı yayında ateş püskürdü..Bugün birçok köyün Ermenistan işgalinden kurtarıldığını söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, " İki S-300 füze savunma sistemi yok edildi." dedi. Aliyev Moskova görüşmelerinin ardından Ermenistan'ın Karabağ'dan çekilmemesi halinde pişman olacaklarını da yineledi.

Azerbaycan Ermenistan'a karşı operasyonlarını devam ettirirken Aliyev'den yeni bir açıklama daha geldi. Rusya'nın davetiyle iki ülkenin dışişleri bir araya gelecek. Aliyev, görüşmelerden sonra Ermenistan'ın Karabağ'dan çekilmemesi halinde harekatların devam edeceğini duyurdu. Aliyev ayrıca Ermenistan'a ait 2 tane S-300 hava savunma sisteminin yok edildiğini açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, televizyonlardan canlı yayınlanan ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Aliyev'in sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

ERMENİSTAN'IN S-300'LERİ İMHA EDİLDİ

Bugün Azerbaycan Ordusu Çaylı köyü, Yukarı güzlek köyü,Kıslak köyü,Garacalar köyü,Suleymanlı ve Sur köyleri ve Hadrud kasabasını işgalden kurtardı.  İki S-300 füze savunma sistemi yok edildi.

BU TARİHİ ŞANSI KAÇIRMASINLAR

Düşmanın elinde tek bir tane bile Azeri askeri teçhizatı yoktur. Bizim bazı bölgelerimizi ele geçirdikleri iddiaları yalandır. Bugün işgalden kurtarılmış topraklarda Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. Azerbaycan bu vaziyetle, bu tehditlerle barışmayacak. Biz onlara yerini gösterdik. Onlar bizim gücümüzü gördüler. Kimin tabanlarını yalarsan yala, biz hak olundayız. Biz isteriz ki kan dökülmesin, çıkın gidin toprağımızdan. Biz toprağımızı geri alacağız. Bu tarihi şansı onlar kaçırmamalıdır.

SAHTEKARLIK EDERLERSE PİŞMAN OLACAKLAR

Moskova görüşmelerinden sonra sahtekarlık edeceklerse kendileri pişman olacak. Topraklarımızı alacağız. Biz istiyoruz, sulh yoluyla alalım."

Güncellenme Tarihi : 9.10.2020 22:01

İLGİLİ HABERLER