Gündem
  • 2.1.2012 17:01

AZİZ KOCAOĞLU ADLİYEDEN AYRILDI

BORA ŞENGÖREN İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen mali operasyon kapsamında ifade vermek üzere sabah saat 09.45'te Bayraklı Adliyesi'ne gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sorulan sorulardan bildiklerimizin cevaplarını verdik bilmediklerimize de bilmediğimizi beyan ettik" dedi.
Yaklaşık 6 saat süren ifadesinin ardından adliye çıkışında eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte kameraların karşısına geçen Kocaoğlu, "Sorulan sorular içinde bildiklerimi cevapladım" dedi.
Geçen cuma günü ifade vermek üzere adliyeye çağırıldığını ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Sabah 10'dan şu ana kadar ifade verdim. İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyon kapsamında birçok sorular soruldu. Bu soruların bildiklerimize bildiğimiz cevaplarımızı verdik. Bilmediklerimizi bilmediğimizi beyan ettik. Şu an ifademiz bitti belediyeye gidiyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Ne kadar soru sorulduğunu hatırlamıyorum. Değerli arkadaşlar umuyor ve diliyoruz ki biran önce iddianame hazırlanır.
Şu anda tutuklu bulunan arkadaşlarımız özgürlüğe kavuşur hepinize teşekkür ediyorum."
Gazetecilerin, 'Herhangi bir örgütten de bahsedildi mi?' sorusuna ise Kocaoğlu, şöyle karşılık verdi: "Tabii ki, 250. madde kapsamında örgüt de soruldu. Cevabını verdik durum bundan ibaret. Çok iyiyim gidip çalışacağım. Çok iyiyim"
Kocaoğlu'nu çıkışta yaklaşık 250 kişi karşıladı. CHP'li İlçe belediye başkanları ile milletvekillerinin de aralarında olduğu gurup "İzmir Aziz'dir Aziz kalacak" sloganları attı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER