Aziz Kocaoğlu'nun da yargılandığı davada son durum

••1 dk okuma
Aziz Kocaoğlu'nun da yargılandığı davada son durum

Hızlı Özet

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 129 kişinin yargılandığı davada mahkeme, Anayasa Mahkemesi’ne yazılan yazının beklenmesine karar verirken, duruşma 3 Kasım 2015 tarihine ertelendi.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 129 kişinin tutuksuz yargılandığı Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk iddialarına ilişkin duruşma, İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. Duruşmada mahkeme, Anayasa Mahkemesi’ne yazılan yazının beklenmesine karar verdi. Dava, 3 Kasım 2015 tarihine ertelendi. Duruşma sonrası açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, davanın içinin boş olduğunun dünya kamuoyunda ispatlandığını belirtti. Kocaoğlu, bürokratlarla birlikte iki üç ayda bir adliyeye gelmelerinin ülkenin dünyadaki prestiji için zararlı olduğunu ifade etti.



Anayasa Mahkemesinin vereceği kararı bekleyeceklerini kaydeden Kocaoğlu, asılsız davanın İzmir, ülke ve dünya kamuoyunda zaten beraatle sonuçlandığını belirterek "Şimdi prosedürleri izliyoruz. Biz de bir an evvel beraat etmeyi, mahkeme koridorlarına gelmemeyi diliyoruz. İnşallah önümüzdeki celselerde bu gerçekleşir. Anayasa Mahkemesi biran önce karar verir. Bir oldu, bittiye geldiğimiz realite. Bunun aksini iddia edecek kimse yok. Bütün arkadaşlarımızla birlikte biz de İzmirliler’de yıprandık. Biz de beraat ederek manevi olarak bu sıkıntımızın telafi edilmesini istiyoruz. Bu içi boş davanın sürekli gündemde tutulması, buraya iki üç ayda bir gelmemiz hem bizim, hem İzmir hem de ülkemizin dünyadaki prestiji için zararlıdır. Bir an evvel bu dava sonuçlanırsa bir hatadan dönülmüş olacaktır" dedi.


Bu haber 473 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eyüpsultan Belediyesi'nde başkanvekilliği seçimi bugün yapılacak! İşte Sandalye dağılımı
Gündem

Eyüpsultan Belediyesi'nde başkanvekilliği seçimi bugün yapılacak! İşte Sandalye dağılımı

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak", "rüşvet almak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlamalarıyla adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılan Özmen'in ardından Eyüpsultan Belediyesi'nde meclis seçimi sürecine girildi.

Habervitrini13631 Görüntüleme
Ataşehir Belediyesi AK Parti'ye geçti!
Gündem

Ataşehir Belediyesi AK Parti'ye geçti!

İstanbul Ataşehir Belediyesinde yeni başkan vekilini belirlemek için yapılan seçim sonuçlandı. Başkan Vekili Murat Güneş'in tutuklanmasıyla sandığa gidilen belediye meclisinde, AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Serdar Orhan başkan vekilliğine seçildi. CHP ve Yeni Parti'nin aday göstermediği ve oylamaya katılmadığı seçimde Orhan tek aday olarak yarıştı.

Habervitrini13379 Görüntüleme
Yazıcıoğlu dosyasının her yerinden FETÖ fışkırıyor
Gündem

Yazıcıoğlu dosyasının her yerinden FETÖ fışkırıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile beş kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmalara FETÖ’nün talimatıyla müdahale ettikleri öne sürülen 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Habervitrini15045 Görüntüleme
İstanbul'da AK Parti'ye 136 yeni katılım! CHP ve DEM Parti'den isimler de var
Gündem

İstanbul'da AK Parti'ye 136 yeni katılım! CHP ve DEM Parti'den isimler de var

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği Yerel Yönetimler Gündemli İl Danışma Meclisi'nde, aralarında CHP, İYİ Parti, DEM Parti, Gelecek ve DEVA Partisi gibi farklı siyasi partilerde daha önce görev almış isimlerin de bulunduğu 136 kişi AK Parti'ye katıldı. İl Başkanı Abdullah Özdemir, Ataşehir ve Eyüpsultan'da yapılacak belediye başkan vekilliği seçimlerine dikkat çekerek iki ilçede de AK Parti'nin kazanmasını hedeflediklerini söyledi.

Habervitrini13174 Görüntüleme