Spor
  • 19.1.2014 11:25

Aziz Yıldırım‘a şok teklif

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Şike davasında aldığı 6 yıl hapis cezasının Yargıtay'da bozulması için Şükrü Saraçoğlu'ndaki kulüp binasında pazarlık teklif edildiği ileri sürüldü.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 48 sanığın hapis cezasına çarptırıldığı şike davasının temyiz aşaması tamamlandı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 93 sanıklı davanın temyiz aşamasının görüldüğü Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım'la ilgili olan kararı onadı. 6 yıllık cezasının 3'te 2'sini yatacak olan Aziz Yıldırım'a daha önceki açıklamasında dikkat çektiği 'paralel yapı'dan Yargıtay süreci ile ilgili olarak teklif geldiği iddia edildi. Teklifin 25 Kasım'daki bir buluşmada geldiği belirtiliyor.

YILDIRIM, FETHULLAH GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜ

İddiaya göre bir medya yöneticisi, bir işadamı ve bir avukat 25 Kasım 2013'te Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Aziz Yıldırım'la biraraya geldi. Yıldırım'la Yargıtay'dan lehine sonuç çıkması için pazarlık yapıldı. Bu pazarlıkta, Yıldırım'a, 'İstediğimizi yaparsan Yargıtay'da 'güzellik' yaparız' şeklinde bir öneri getirildiği belirtiliyor. Yargıtay'ın aleyhteki kararı Yıldırım'ın teklifi kabul etmemesine bağlanıyor. Aziz Yıldırım'ın görüşmeyle ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu. Toplantıda Aziz Yıldırım'ın Fethullah Gülen ile de görüştürüldüğü ifade ediliyor.

DİĞER SANIKLARIN DURUMU

Kısmen onaylanan kısmen de bozulan şike davasında Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Serdal Adalı ile eski teknik direktör Tayfur Havutçu'nun davası usulen bozuldu, Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener ile eski yönetici Nevzat Şakar beraat etti. Olgun Peker, İbrahim Akın, Gökçek Vederson ve Bülent Uygun'un cezaları ise onandı.

Karar düzeltme talep edecek

Aziz Yıldırım'ın avukatı Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Yargıtay'ın şike davası kararının ardından, tebligatın kendilerine ulaşmasıyla, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na karar düzeltme talebinde bulunacaklarını açıkladı. Bayraktar, 'Bütün hukuki yollar aleyhimize kapatılırsa Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Buradan da sonuç alamazsak AİHM'ye gideceğiz' görüşünü aktardı.

SAVCI ÖZ BAŞLATTI

8 aylık bir teknik takip sonucu 15 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve kamuoyunda 3 Temmuz süreci olarak bilinen şike davasını, 17 Aralık operasyonunda da başı çeken savcı Zekeriya Öz başlattı. 2010-2011 sezonunda bazı maçlarda teşvik primi verildiği ve şike yapıldığı iddiasıyla başlayan operasyonda 93 sanık bulunuyordu. 2 Temmuz 2012'deki 23. duruşmada karara bağlanan dava sonucu 48 sanık çeşitli cezalar aldı, 45 sanık ise beraat etti. Bu süreçte Avrupa kupalarından men edilen Fenerbahçe, Beşiktaş gibi kulüpler kararı Avrupa Spor Mahkemesi (CAS) ve UEFA'ya taşıdı. Burada da kupalardan men cezası alan kulüpler ve yöneticiler için iç hukuk yollarını bitiren son kararı ise Yargıtay 5. Ceza Dairesi açıkladı.

Otyakmaz'a engel yok

Sivasspor Yönetim Kurulu, Şike davası kararı sonrasında, başkan Mecnun Otyakmaz'ın yasalar gereğince kulüp başkanlığı görevini yürütmeye devam etmesinde bir engel bulunmadığını açıkladı

Sivasspor Kulübü Yönetim Kurulu, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin futbolda şike davasıyla ilgili kararı üzerine açıklama yaptı. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, kamuoyunda 'Şike Davası' olarak adlandırılan, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Asbaşkan Faruk Taşseten ve kaleci Korcan Çelikay'ın da yargılandığı dava kapsamında halen herhangi bir resmi tebligat alınmadığı belirtildi. Açıklamada, 'İş bu şartlar altında Sayın Başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın yasalar gereğince kulüp başkanlığı görevini yürütmeye devam etmesine, kalecimiz Korcan Çelikay'ın da futbol hayatını sürdürmesine engel teşkil edecek herhangi bir hal bulunmamaktadır' ifadelerine yer verildi. (Yeni Şafak)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:23

İLGİLİ HABERLER