Spor
  • 24.1.2014 13:38

Aziz Yıldırım, "Rahatım vallaha.."

Yargıtay'ın şike davasında 6 yıl 3 aylık cezasını onadığı ve en az 2 yıl 8 ay daha hapis yatması gündemde olan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Posta Gazetesi'nden Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı

Yıldırım, "Hedef ne" sorusuna çarpıcı sözlerle yanıt verdi.

"ATATÜRK CUMHURİYETİNE BAĞLI BİRİYİM"

Yıldırım, "Hedefte ben yokum, hedefte Fenerbahçe var. Ben Fenerbahçe'nin başkanı olduğum için hedefe girdim. Hiçbir zaman ne hükümetten ya da ne de cemaatten yana olmadım. Atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyetin değerlerine, laikliğe inanan biriyim. Bunlara yanaşmadığım için, bunlarla birlikte olmadığım için hedefteyim. dedi.

Davanın en başından beri savunduğu "tezgah" iddialarına da değinen Yıldırım şunları söyledi: Ben şike yapıp yapmadığımı bilmiyor muyum. Şike yapmış olsam bu kadar dikilebilir miydim? Her şey ayarlanmış tezgah kurulmuş. "Emenike para saydı" diyorlar görüntü yok. İddianame hazırlanıyor, fezlekedeki oyuncu yerine başka oyuncu koyuyorlar. 19 maç deyip 6 maça indirdiler. Bunu hazırlayanlarının hespnini istifa etmesi gerekirdi. Bu ne biçim tezgahtır?

Ben şike falan yapmadım, Suçlamayı yapan ispat eder. Bana şike yaptın diyorlar, Onlar yaptığımı ispatlayamıyor, Benim yapmadığımı ispat etmemi bekliyorlar. Böyle bir saçmalık mı olur?

"BU NASIL HUKUK?"

Ben para falan vermedim. İddianamede, Ahmet Çelebi, Bülent İşcan vasıtasıyla parayı verdi diyorlardı. Yargıtay kararında başka bir şey diyorlar. Mahkemedeki isim Yargıtay'da değişiyor. Bu nasıl hukuk, biz kime güveneceğiz?

"AF - MAF İSTEMİYORUM"

Yeniden yargılama olasılığına da değinen Başkan Yıldırım, " Adil, yeniden yargılanma olacaksa varız. Onun dışında af-maf istemiyorum. Beni adil tarafsız kişiler yargılayacaksa, olur ama aksi olmaz. Benim öyle bir ümidim yok ama. Allah bu ülkenin yardımcısı olsun." dedi.

Fenerbahçe'deki son duruma da değinen Yıldırım, "Fenerbahçe Türkiye'nin en önemli kalesidir. Bir şey olmaz. Başkan da yönetim de sorun olmaz, hallolur. Tüzüğe göre gereken yapılır. dedi.

BİZE KUMPAS YAPTILAR

İlerleyen süreçten korkmadığını belirten Aziz Yıldırım, "ben 1 sene niye yattım? Niye o kadar bağırdık çağırdık? Geldiğimiz noktada benim haklı olduğum çıkmadı mı? Başbakan diyor ki "Hepsi kumpas". Biz de kumpas yaptılar. Sahanın içinde şike yoksa dışında nasıl olacak? Sen Emenike'ye beraat veriyorsun, bana ceza veriyorsun. Ben haklı olduğuma inandığım için geldim.

KORKMADIĞIMI GÖRSÜNLER, HEPSİ HESAP VERECEK

Korkmadığımı görsünler istedim, Bunu yapanların hespi hesap verecek bu ülkede. 10 sene 20 sene sonra, bir gün verecekler..
dedi.

RAHATIM VALLAHA..

"Cezaevine girmeye hazır mısınız" sorusunu da cevaplayan Yıldırım, "O kolay ne olacak! Rahatım vallaha.. Benim idealim var. 62 yaşındayım ama 16 sene bu kulübe inancıma göre hiçbir siyasi partiyi sokmadım. Ne AKP ne CHP ne de MHP. 16 sene Atatürk'ün cizgisinde gittik. Ben yatmaya hazırım. Onun için geldim. birgün çıkarız elbet, haa ölürsek de yapacak bir şey yok tabi." dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER