Spor
  • 30.3.2012 11:01

Aziz Yıldırım'dan hakime ilginç hediye

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanıklı şike davasının 12. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda başladı.

Dünkü duruşmada tutuklu sanıklar Haldun Şenman, Sami Dinç, Emra Koçak ve Hakan Karaahmet ek savunmamalarını yaparak tahliyelerini talep etti.

Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in aralarında bulunduğu 12 sanık ise ek savunmalarını ve taleplerini bugün yapıyor. Savunmaların ardından mahkemenin tahliye taleplerini değerlendirmesi bekleniyor.

Aziz Yıldırım'ın "Perşembe gününü bekleyin. Bu davanın ne davası olduğunu açıklayacağım" demesi üzerine dün Yıldırım'ın sözleri merakla bekleniyordu. Ancak Yıldırım "Savunmam 2 saat sürer. Havaya girdiğim zaman devam etmek isterim" deyince açıklamaları bugüne kaldı. Yıldırım'ın bugün barkovizyonlu savunma yapması bekleniyor.

Duruşmada tanık Turgay Demircan'ın ifadesi alındıktan sonra Olgun Peker savunma yaptı. Ardından Aziz Yıldırım savunmasına başladı.

KİM ŞİKE YAPTIĞI FUTBOLCUYU TRANSFER EDER!

Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı'na voleybol topu hediye ederek kızların gelmesine izin verdiği için teşekkür etti. Ardından şunları söyledi:

"Bu dava şike davası değildir. Ne olduğunu açıklayacağım.
Yapılan bu operasyon yalnızca Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'a yöneliktir.

Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında Mahmut Boz'un adı tapelerde var. Peki neden benim maçın da adayı yok? Adam bulamadıkları için isim yazıyorlar. Her tapeme cevap verebilirim.

KİM ŞİKE YAPTIĞI FTBOLCUYU TRANSFER EDER?

Orhan Şam şike yapmış olsa; böyle bir oyuncuyu transfer eder miyiz? Tapelerde geçen 3 tarla maçla ilgili bir şey değil. Sadece bir dilek. Kurban kestirmek için Eyüp Sultan'a gidiyorduk. Eğer deplasmandaysak kurbanı Tamer Bey kestirirdi.

Süper Lig'de futbolcular en az 1 milyon dolar kazanıyor. 5000'e maç satarlar mı? Biz ne zaman Kayseri'yi yendik, Manisa'yı yendik soruşturma başlatıldı. Galatasaray'ın aksine biz Emenike ve Sezer'i sezon sonu transfer ettik. Mehmet Topuz'u da alırken önce kulübüyle görüştük.

Mehmet Topuz transfer öncesi beni arayınca, ben senin başkanınla görüşüyorum zaten dedim kapattım. Sonra menajerler çıktı ortaya. Menajerlerin derdi para, görüşmeleri şikeye yorulmuş.

Biz Gençlerbirliği maçında şike yapmadık. Kendi oyuncuları televizyona çıkıp biz Trabzon için oynadık" dediler.
Televizyon konuşmaları verildi.

BEN ŞİKE VE TEŞVİĞİ ÖNLEDİM!

Teşvik yaptık deniyor, karşımızda kimse yok. Kendi kendimize mi yaptik bunu? Burda hedef Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım. İddianamede Savcı yazmış, F.Bahçe şike ve teşviği önlemek için çalışmalar yapmıştır. Biz İlhan Cavcav'a teşvik girişimlerini söyledik, hatta yazılı gönderdik!"

"BİZ TRANSFER ŞİKESİ DİYE YARGILANIYORUZ''
''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''Maç öncesinden futbolcu transferi yapanlar yargılanmıyor, biz transfer şikesi diye yargılanıyoruz'' dedi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada barkovizyon eşliğinde ek savunma yapan tutuklu sanıklardan eski Giresunspor Kulubü Başkanı Olgun Peker'in ''Bu davanın adı şike... Bana şikeyle ilgili bir şey sorar mısınız?'' diye sorduğu Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, ''İddianamede, 'Üyelerin yapmış sen de sorumlusun' diyor. Bu yüzden sana soracak bir şey yok'' karşılığını verdi.

Peker ise ''Ben 11 yıllık Refleks Menajerlik şirketinin sahibiyim. Benim menajerlik yoluyla insanları dolandıracağım söyleniyor. Bunu isteseydim en üst düzeyde yapabilirdim'' dedi.

Örgüt kurmakla da suçlandığını söyleyen Peker, ''2001'de bir operasyon yaptılar, 'örgüt üyesi' dediler, sonra beraat ettim. 'Kelebek Operasyonu'nda da adım geçti ama sanık değildim. Bu kadar kötü propagandaya rağmen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ile oturup çay içebiliyorum, bu kadar ortam yapmışım. Bu ortamı yapabilir miydim?'' diye konuştu.

-AZİZ YILDIRIM'IN EK SAVUNMASI-

Aziz Yıldırım da ek savunmasına, mahkeme heyetine hitaben, ''Bu hafta içerisinde Avrupa şampiyonlar şampiyonu kızlarımızın buraya gelmesine izin verdiğiniz için teşekkür ederim'' diyerek başladı.

Bunun üzerine Başkan Ekinci, ''Hediye ettikleri topu adliyenin içerisinde muhafaza edeceğiz. Adliye personelimizin zaman zaman kazandığı kupalar var. Onlarla birlikte muhafaza edilecek, bilginiz olsun'' dedi.

Yıldırım, aylardır süren tutukluluk sürecinin iyi diyalog içerisinde geçtiğini belirterek, Mahkeme Heyeti Başkanı Ekinci'ye teşekkür etti.

''Bu bir şike davası olsaydı burada farklı konuşmalar yapıyor olurduk ama dediğim gibi şike davası değil'' diyen Yıldırım, savunmasında eksik kalan bazı maçları anlatacağını söyledi.
İddianamede, Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçıyla ilgili 2 yoldan şike olduğunun öne sürüldüğünü belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

''Bu maçta genel hadise Mehmet Şen ile Doğan Ercan'ın üzerinden yapılan bir şike operasyonundan bahsediliyor. Şike operasyonu, İlhan'a söylediğim söylemlerle bu hadisenin başladığı belirtiliyor. Mehmet Şen beni arıyor. Görmek istediğini söylüyor. O gelmeden ben İlhan Bey ile konuşuyorum. 'Mehmet geldi konuşmak istiyor' diyorum. Maç ertesi günü, bu konuşmalarda gece oluyor. Daha şike operasyonu yapmamışız. İlhan Bey'in ilk defa haberi oluyor. İlhan Bey ve Mehmet Bey de geldi. Aykut Hoca ile hep beraber oturduk ve konuştuk.

Bir diğer iddia ise Mehmet Şen'e benim Serdar Kulbilge üzerinden irtibata geçtiğimdir. Bu iddiayla ilgili Mehmet Şen, İlhan'a bir mesaj yolluyor. Mesajda, 'Serdar ile konuştum, hiç kimseyle konuşmamış iş halloldu' diyor. Serdar Kulbilge'ye gitmiş olsaydık bu mesajın olmaması gerekiyor.''

Davanın sanıklarından Doğan Ercan hadisesinde ise Serdar Kulbilge ile hiçbir irtibatlarının olmadığını, çünkü alacaklardan vazgeçildiğini belirten Yıldırım, ''Şike olsa alacağından insan vazgeçer mi? 5 bin 10 binle işler yapılmaz. En düşük para kazanan futbolcu 1 milyon lira kazanıyor. Karalanmak için maalesef bu hale geldik'' diye konuştu.

Yıldırım, hiçbir transferi maçtan önce yapmadıklarını, futbolcular Emenike ve Sezer'in sezon sonunda transfer edildiğini belirterek, ''Galatasaray bütün transferlerini maçlarından önce yapıyor biz öyle bir şey yapmadık. Galatasaray'ın aksine biz Emenike ve Sezer'i sezon sonu aldık.Mehmet Topuz transferi için kulübüyle konuştuk. Topuz beni aradı 'Neden beni arıyorsun ayıp' dedim. Hiçbir şekilde kulübüyle anlaşmadan bir konuşma yapmadık. Maç öncesinden futbolcu transferi yapanlar yargılanmıyor, biz transfer şikesi diye yargılanıyoruz'' dedi.

-''BU OPERASYON FENERBAHÇE VE AZİZ YILDIRIM'A YÖNELİKTİR''-

Gençlerbirliği'nden Orhan Şam'ı 3,5 milyon avroya aldıklarını belirten Aziz Yıldırım, ''Şike yaptığınız bir oyuncuyu alır mısınız? Doğan Ercan tapelerde kimseyle konuşmuyor. İlhan Bey'e telefonda yalan söylüyor ve kulübe gitmiyor. Ercan, Ali Kıratlı ile konuşuyor. Kıratlı'ya 'Ben parayla mı yaptım?' diye sitem ediyor. Ercan'ın derdi oyuncu satmak, transfer yapmak, menajerlik ücretini almak'' diye konuştu.

İddianamede yer alan ''Tarla'' ifadesini açıklayan Yıldırım, bu ifadenin bir şifreli konuşma olmadığını, her hafta Eyüp Sultan'a gidip kurban kestiklerini ve burada maç için dua ettiklerini söyledi. Yıldırım, buradaki ettikleri dua için ''Tarla'' ifadesini dilek anlamında kullandıklarını iddia etti.
Yıldırım, ''Bizi buraya getirenler şike diye getirdiler, ortada şike yok. Bizim size bir sitemimiz yok. Sitemimiz bizi buraya getiren organizeyedir, savcılığadır'' ifadelerini kullandı.
İddianamede Orduspor'un suçlandığını, ancak savcılığın somut delil elde edilemediğinden dava açmadığını söyleyen Aziz Yıldırım, ''İddianamenin sırf bir başlığı olsun diye içinde bulunduğumuz durum açıktır. Her tapemi cevaplandırırım. Bu operasyon Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'a yöneliktir'' dedi.

"TÜM ACILAR, BİR GÜN YALANLAR GİBİ SON BULACAK"

Fenerbahçe aleyhinde yürütülen propagandaya rağmen bugünkü duruşmada tahliye kararı beklediklerini ifade etti. Yıldırım, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye hitaben, "Sizin bu ortama rağmen bu karara imza atabilecek cesaret ve karaktere sahip olduğunuza inanıyoruz. Tüm acılar, bir gün yalanlar gibi son bulacağı gerçeğini ifade etmek istiyorum." dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım savunmasını tamamladı. İddianamedeki bazı telefon tapelerine değinen Yıldırım, "Eskişehirspor maçında Trabzonspor 1 milyon dolar ve araba verdi diye tapelerde geçiyor. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz ve 10 aydır tutukluyuz. Biz kimin ne yaptığını biliyoruz." sözleri üzerine Başkan Ekinci, "Biliyorsanız açıklayın." dedi. Aziz Yıldırım ise, "Açıklarsam ne olacağını bildiğim için açıklamıyorum. Hodri meydan, hadi sporu yargılayalım. Bunca delil içerisinde var mı? Fenerbahçe kimseye para götürmüş mü? Avukatlar Trabzonspor ile ilgili tapeleri örtbas etmeye çalışıyor. Biz anlatmazsak bunları kim anlatacak." cevabını verdi.

Yargılandıkları davanın çok önemli olduğunu ancak iddianamenin çöpe gitmesi gerektiğini söyleyen Aziz Yıldırım, "Sizin için çok önemli olmasa bile bizim için öyledir. Sporun geleceğine yön verecek bir davadır." dedi. Şikeden yargılanmadıklarını tekrar eden Yıldırım, sebebini şöyle açıkladı: "Fezleke olan ama iddianameye girmeyen şeyler var. Biz siyasetin içinde olmadık. Başbakanı tehdit ettiler, tapeler burada. Savcı adalete güvenmemiz için iddianame hazırlasaydı bir şey diyemezdim. İddianameyi Trabzonspor üzerine kurması gerekiyordu. Hep sustuk. 'Kupayı istiyoruz, kupanın kulpunu istiyoruz' dedi. Bursa'dan bir bakan çıktı dedi ki 'ligde şaibe var' Şampiyon oldular, sustu. Biz siyasetin içinde yokuz."

İddianamede Sadri Şener ve Mahmut Özgener'in konuştukları telefon tapelerine dikkat çeken Yıldırım, "Başbakanın toplantısına gitmeyelim. Fenerbahçe'ye yönelik, siyasete yönelik söz var mı? Yok, ama Aziz Yıldırım yargılanıyor. Böyle bir şey var mı?" dedi. İddianamede haklarındaki suçlamalardan birinin de haksız kazanç sağlamak olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Eskişehirspor maçına Trabzonspor para verdi. Biz teşviki önlemek için çalıştık. 10 aydır cezaevindeyiz, herkes bize vuruyor. Ben kimin ne olduğunu biliyorum ama susuyoruz. Açıklarsak kimlere neler neler olacak ama açıklamıyorum hepimiz yargılanalım, sporu yargılayalım." şeklinde konuştu.

Bazı telefon görüşmelerine değinen Yıldırım, "Şimdi konuşmayalım, yüz yüze konuşuruz ifadeleri var. Bunlar farklı yorumlanıyor. Bu ülkede bakan bile telefonda konuşmaya çekiniyor. 'Siz çekinmiyor musunuz? Rahat konuşabiliyor musunuz?" diye sorması üzerine Başkan Ekinci'nin, "Konuşabiliyoruz." cevabı salonda gülüşmelere sebep oldu.

İddianamede adı geçen futbolcuların 10'ar dakika oynadığını anlatan Yıldırım, "Biz bunlarla pazarlık etmişiz. Çağırın o zaman onları. Gençlerbirliği'nden 9-10 futbolcunun adı geçiyor. Tapeler de 'para aldım' diyen var. Çağırsınlar sorsunlar. Savcı Mehmet Berk, tek tek sorsaydı bunlar başımıza gelmezdi. Ama amaç bu değil. Biz kamuoyu nezdinde suçlu konumuna düştük." dedi.

Bülent Ataman'ın Trabzonlu olduğu için mahkemeye çağırılmadığını söyleyen Yıldırım, "250 bin dolar para aldı deniyor. Kaptanlarının gizli konuşması var. Beni arasınlar sabit hattan konuşayım diyor. Bizim hiç böyle konuşmalarımız yok ama 10 aydır içeride olan biziz. Bülent Ataman televizyonlara çıkıp aleyhimizde konuşuyor ama kendi hakkında olan konularda konuşmuyor." ifadesini kullandı.

'SADRİ ŞENER'İN ŞİFRELİ KONUŞMALARI VAR'

Davanın tutuksuz sanığı Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in şifreli konuşmaları olduğunu söyleyen Yıldırım, "Dördüncü hakemi değiştirdik, şunu şuraya bunu buraya getirdik diyor. Ahmet Bulut tehdit ediliyor. Bizde hiç tehdit yok. Ama maalesef bizi cebir ve şiddet suçuna sokabilmek için savcı bizim bir toplantımızı iddianamenin içine sokmuş." dedi.

Fenerbahçe aleyhinde yürütülen propagandaya rağmen tahliye kararı beklediklerini ifade eden Yıldırım, Başkan Ekinci'ye hitaben, "Sizin bu ortama rağmen bu karara imza atabilecek cesaret ve karaktere sahip olduğunuza inanıyoruz. Tüm acılar bir gün yalanlar gibi son bulacağı gerçeğini ifade etmek istiyorum." diyerek savunmasını bitirdi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER