Gündem
  • 5.12.2022 21:43

Babacan : Adayda anlaşırsak beyaz duman çıkartacağız.. Sanki Papa seçiyorlar

6'li masanın ortaklarından Ali Babacan'dan skandal sözler.. "6 lider odaya kapanacağız. Adayları konuşacağız. Uzlaşma sağlarsak beyaz duman çıkartarak herkesi haberdar edeceğiz"
Beyaz duman ne manaya geliyor..
Vatikan'da papa seçimi için salona kapanan kardinallerler günlerce kimin papa olacağını tartışıyor. Bu tartışmalar sonunda bir uzlaşma çıkarsa bunu Vatikan'ın bacasından beyaz duman çıkartarak dışarıda bekleyenlere haber veriyorlar.

Yeni Papa'nın seçildiğinin işareti beyaz duman Vatikan'dan göründü - Yeşil  Gazete
Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayını Vatikan'ın Papasına benzeten Babacan'ın bu sözleri büyük tepki çekti..
Babacan Erdoğan'ın altılı masadaki partilere 'dönün' çağrısı için konuştu: Masadan yeni ortaklar arıyor

Sistine Şapeli'nin Bacasından Beyaz Duman Çıktı - Son Dakika

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV'de Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu. Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altılı masaya yönelik çağrıları hakkında "Erdoğan yanına yeni ortaklar arıyor. Bizim altılı masanın partilerinden bir partiyi denedi olmadı. İkinci partiyi denedi olmuyor. Bakalım altılı masadaki partilerden kime, nasıl bir şey yapacak. Belli ki ortağından memnun değil." diye konuştu.

DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhurbaşkanı adaylığı için aklında bazı isimlerin olduğunu ancak kimseyle paylaşmadığını söyledi. Babacan, İmamoğlu ve Yavaş konusunun ise kendilerini değil CHP'yi ilgilendirdiğini belirtti.

"ADAYIMIZI İKİ GÜNDE AÇIKLARIZ"

Millet İttifakı'nın, seçim takviminin belli olmasından sonra iki gün içinde adayını açıklayacağını da savunan Babacan, "Biz ne yaparız hemen bütün kurullarımızı olağanüstü toplantıya çağırırız, herkes dağarcığındaki bütün isimleri döksün deriz. Altılı masaya kısa bir liste götürürüz. Herkes herhalde benzer bir şey yapar, sonra listelerdeki isimler çakıştı mı, tamam beyaz duman hemen tüter" ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ KONUSU BİZİ İLGİLENDİRMEZ"

Babacan, ismi adaylık için geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında da şunları söyledi: 

"İki belediye başkanı konusu bizi ilgilendiren bir konu değil. Mesele CHP'nin meselesidir. O partinin adaylarıdır. Bizim bu konuyla ilgili bir şey söylememiz başka bir partinin iç meselesine müdahil olmamızdır, bunu doğru görmem. Kendileri parti içerisinde değerlendirirler."

Altılı Masa hangi beyaz dumanı bekliyor? Babacan’ın açıklamalarından görüyoruz ki, Kardinalden gelen talimat doğrultusunda, masadakilerin her birine yine Kardinalin mesajını iletiyor: “Beyaz duman çıkmadan masayı terk edemezsiniz!”

Güncellenme Tarihi : 7.12.2022 02:06

İLGİLİ HABERLER