Gündem
  • 25.5.2023 10:03

Babacan itiraf etti.. Kılıçdaroğlu'nun milliyetçi görünmesi bizim planladığımız bir olay

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turun sonunda milliyetçi bir kimliğe bürünmesinin sırrı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun ortağı Ali Babacan bunu bir kanalda canlı yayında itiraf etti.
Babacan, “İlk turu değerlendirme toplantısı yaptık. Orada bu milletin dini ve milli hassasiyetinin yüksek olduğunu fark ettik. Bunun üzerine Kemal Bey'e ikinci tur öncesi bu yönde mesajlar vermesini önerdik. O da şimdi bunu yapıyor…” dedi

Babacan açıklamalarından önce çıkanlar şöyle oldu:

ÖZDAĞ DEĞERLENDİRMESİ

*(Kemal Kılıçdaroğlu-Ümit Özdağ görüşmesi) İki imzalı bir protokol açıkladılar. Biz bu görüşmelerin öncesinde, arasında ve sonrasında Sayın Kılıçdaroğlu'yla görüştük. 24 saat içinde 3 kere telefonda görüşme yaptım. Süreç hakkında bizleri bilgilendirdi. Protokolün nihai halini ben de basına açıklandığında gördüm.

*DEVA Partisi için önemli olan ortak politikalar metnidir. Müzakereler sürecinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki hassasiyetini defalarca muhataplarına ilettiğini biliyorum. Bu referans metinle çelişmeyecek bir çalışmanın önemi konusunda mutabık kaldık. Niyet açısından bir çelişki yok.

*Tek tek hukukçu mikroskobuyla incelediğinizde ‘Şu şöyledir' denilebilir ama niyet önemli. Sayın Kılıçdaroğlu'nun niyetinin ve müzakereler sırasındaki büyük çabasının ortak politikalar metniyle çelişmeyecek bir şey ortaya çıkarmak olduğunu biliyorum. Bu konudaki hassasiyeti kendisi açtı zaten.

*İkinci tur için ne kadar çok insan, ne kadar çok siyasetçi, ne kadar çok lider Sayın Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklarsa biz o kadar memnun oluruz. Nihayetinde seçimleri kazandıktan sonraki uygulamalar önemlidir. O uygulamalarda da Millet İttifakı'nın ortak ve bağlayıcı metinleri geçerlidir.

“MUTABIK KALDIK”

*Seçimden 3 gün sonra altı lider olarak buluştuk. Bütün analizler örtüştü. Vatandaşlarımızın özellikle milli ve dini meselelerde çok hassas olduğu, bu konuda kendimizi biraz daha fazla anlatmamızın gerekliliği konusunda mutabık kaldık.

*Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu da o günden sonraki söylemlerinde bu konulara biraz daha ağırlık verdi. Politikanın omurgası ortak politika metni. Terörle mücadeleyle veya göç meselesiyle ilgili metindeki konulara biraz daha vurgu yaptı. Altı parti birbirinin güvencesidir. Vatandaşlarımız her şeyi gayet iyi okuyor.

“TERÖR SORUNUNU ASIL BİZ ÇÖZECEĞİZ”

*Türkiye'nin terör sorunu var. Bu sorunu asıl çözecek olan biziz. Terörle mücadelede çok kararlı bir tutum ortaya koyacağız. Sadece silah değil, her türlü enstrümanı kullanarak, çatışma çözümü alanını da kullanarak bir çözüme ulaştıracağız.

*Terörle mücadeleye yepyeni bir perspektif getiriyoruz. Gerçek çözüm burada. Hükûmetin propagandasının yalanlara dayalı olduğunu söylüyoruz.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2023 10:15

İLGİLİ HABERLER