BAE hainleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takip ediyor

1 dk okuma
BAE hainleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takip ediyor

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi ülkeye giderse BAE'nin veya Mısır'ın adamları hemen o ülkelere gidiyor..






Geçen hafta Tunus ve Cezayir'e giden Erdoğan burada kritik görüşmeler yapmıştı.. Erdoğan gider gitmez Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dışişleri Bakanı Soluğu bu ülkelerde aldı.

İslamin yeni gitnesi olan BEA'nin bakanı, Tunusv e Cezayir yönetimine Türkiye ile değil bizimle işbirliği yapın çağrısında bulundu..



Başkan Erdoğan'dan hemen sonra bölgeye gitti



BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan





BAE'YE DAVET ETTİ



Bukadum, bir günlük ziyaret kapsamında ülkesine gelen BAE'li mevkidaşı Bin Zayid ile başkent Cezayir'de düzenlediği ortak basın toplantısında, aralarında geçen kısa görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Libya başta olmak üzere ortak öneme sahip meselelerin ele alındığını belirtti.





Bölgedeki mevcut durumun zorluğuna dikkati çeken Bin Zayid Al Nahyan ise bu durumun, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için fırsatları değerlendirmeleri konusunda ülkesi ve Cezayir'i engellemeyeceğini söyledi.



Ziyareti çerçevesinde Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid et-Tebbun'a BAE üst düzey yetkililerinin davetini ileten Bin Zayid, "Bu, yakın zamanda görmek istediğimiz bir ziyaret ve her bakımdan ikili ilişkilerin gelişmesini dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.





TÜRKİYE İLE DEĞİL BİZİMLE İTTİFAK KUR!



Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan Cezayir'deki görüşmesinden hemen sonra Tunus'a giderek Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüştü.





Libya hakkında da konuşan Zayid Al Nahyan, "krizi sona erdiren barışçıl bir çözüm için ikili koordinasyon ve işbirliğine ihtiyaç olduğunu" vurguladı.



AA-gunes.com




Bu haber 483 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR