Dünya
  • 31.8.2021 20:27

BAE'den flaş Türkiye açıklaması

BAE Devlet Başkanı Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan dünkü telefon görüşmesine yönelik, ülkelerinin yeni süreçte bölgedeki ülkeler ve halkların istikrarı için iş birliği yapmak istediğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesini, "çok olumlu ve dostça" şeklinde yorumladı.

Uzun yıllardır BAE dış politikasının önemli isimleri arasında yer alan Gargaş, Erdoğan ile Al Nahyan'ın dünkü telefon görüşmesine ilişkin Twitter hesabından değerlendirmede bulundu.

İki liderin görüşmesini "çok olumlu ve dostça" olarak yorumlayan Gargaş, söz konusu temasın özellikle BAE'nin bölgesel istikrar için köprüler inşa etme arayışında olduğu yeni sürece denk gelmesine dikkati çekti.

Gargaş, BAE'nin yeni süreçte bölgedeki ülkeler ve halkların istikrarı için iş birliği yapmak istediğini vurguladı.

Başkan Erdoğan, 19 Ağustos'ta da BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan'ı Ankara'da kabul etmişti.

Güncellenme Tarihi : 31.8.2021 19:28

İLGİLİ HABERLER