BAĞDAT'TAKİ RADYO TELEVİZYON YAYIN MERKEZİNDE PATLAMALAR MEYDANA GELDİ
KAYNAK : Haber Vitrini
BAĞDAT'TA PATLAMA İDDİASI...
DUBAİ- Londra'da bulunan Iraklı muhalif grup, Irak yönetimi tarafından kullanılan transmisyon sistemleri ve yayın araçlarının gerçekleşen bir dizi patlama sonucu hasar görerek kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.
Muhalif Irak Ulusal Kongresi (INC) açıklamasına göre, Bağdat'ın batısındaki yayın merkezinde çıkan büyük bir yangının ardından 6 patlama gerçekleşti.
Patlamalara neyin neden olduğunun belirtilmediği INC açıklamaları, bağımsız kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadı. Muhalif Iraklı grup, olayın sabotaj sonucu gerçekleştiğini öne sürdü.
Bağdat rejimi için hayati bir değere sahip olan yayın merkezinde can kaybı olup olmadığı konusunda açıklama yapmayan Irak Ulusal Kongresi, Irak otoritelerinin olayla ilgili soruşturma başlattığını kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:37