Sağlık
  • 27.11.2017 01:05

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek besinler

Havaların serinlemesiyle beraber grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar kendini göstermeye başladı. Ancak günlük hayatta yediğiniz yiyeceklerde bir takım değişiklikler yaparak, hastalıkları engellemeniz mümkün. Virüslere karşı vücut direncini artırmanın basit ama etkili önlemlerinin başında mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek geliyor.

Beslenme ve diyet uzmanları sonbaharla birlikte gelen mevsim meyve ve sebzelerinin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için fırsat sunduğunu vurgularken, her biri hastalıklara karşı savunma kalkanı oluşturan o besinleri anlattılar.

İşte sonbahar ve kış mevsiminde bağışıklık sisteminizi arttıracak o besinler…

Sonbahar mevsiminde mutlaka tüketmeniz gereken besinler

Taze ceviz
Taze ceviz tüketmeniz için en önemli mevsim sonbahar mevsimi.  Aylarında bol bol tüketilmesi gereken taze ceviz hem omega 3 hem de E vitamini içerdiği için çift etki ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. 

Balık tüketmeyen kişiler ve vejetaryenler için iyi bir omega 3 ve protein kaynağı. 100g’ı 654 kalori olduğu için kilo vermek veya korumak amacında olanlar günde 3-4 adet cevizi geçmemeli.
 

Sonbahar mevsiminde mutlaka tüketmeniz gereken besinler

Ispanak 
C ve E vitamininden zengin olan ıspanak, lutein, zeaksantin, betakaroten ve glutatyon gibi bileşikleri içeren adeta bir antioksidan deposu. Kalp ve damar hastalıklarından kabızlığa, kanserden diyabete birçok hastalığa iyi gelen, hem su oranı yüksek hem de düşük kalorili bir sebze

Sonbahar mevsiminde mutlaka tüketmeniz gereken besinler

Bal kabağı
Antioksidan vitaminlerden C vitamini yönünden de zengin olan bal kabağı bu özellikleri ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor, göz sağlığını koruyor ve kansere karşı vücudu savunuyor. 
 

Sonbahar mevsiminde mutlaka tüketmeniz gereken besinler

Pırasa
 A ve C vitamininden zengin olan pırasanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirici birçok bileşik içerdiğini belirten beslenme ve diyet uzmanları, “pırasayı mevsiminde mutlaka tüketmek gerekir. Düşük kalorili bir sebze olduğu için zayıflama diyeti yapan kişiler için de sağlıklı bir alternatiftir” diyorlar.

Sonbahar mevsiminde mutlaka tüketmeniz gereken besinler

Trabzon hurması
Tatlı isteğini bastırmada da oldukça başarılı olan 1 orta boy Trabzon hurması 2 porsiyon meyveye denk geliyor. Diyette tatlı niyetine yarım Trabzon hurmasının üzerine 2-3 adet kırılmış ceviz ekleyip tarçın serperek muhteşem bir tatlı elde edebilirsiniz ya da kahvaltıda yoğurt ve yulafla beraber klasik kahvaltıya bir alternatif olarak tüketebilirsiniz.
 

 

 

Güncellenme Tarihi : 27.11.2017 01:14

İLGİLİ HABERLER