Gündem
  • 21.9.2021 13:15

Bahçe sulayan köylüler terörist çıktı

HDP’li milletvekillerinin Bahçe sulayan iki köylü olarak algı oluşturmaya çalıştığı, iki teröristin çocukları kaçırarak terör örgütü PKK’ya teslim ettiği ortaya çıktı. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan iki teröriste ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

HDP'li vekiller ve İnsan Hakları Derneği'nin bahçe sulayan masum köylü olarak göstermeye çalıştığı ancak köylü çocukları kaçırıp terör örgütü PKK'ya teslim ettiği belirlenen iki teröristin yargılandığı mahkemede karar çıktı. İki terörist de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

HDP’nin algısı tutmadı! ’Bahçe sulayan köylüler terörist çıktı

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde jandarmadan kaçarken yaralı ele geçen Osman ve Mesut Yalavuz adlı kuzen olan iki terörist ile ilgili HDP'li milletvekilleri, İçişleri Bakanlığına Meclis'te soru önergesi vererek, "Bahçe sulayan iki köylü bölgede operasyon yapan askerlerce taranarak vurulmuş ve terörist ilan edilmişlerdir" diyerek kamuoyu oluşturma gayreti içine girmişti. İnsan Hakları Derneği de hak ihlalleri raporunda iki kişinin sivil köylü olduklarını ve askerlerce keyfi olarak vurulup terörist ilan edildikleri yönünde algı yaratmaya çalışmıştı. İki sanık Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Güncellenme Tarihi : 21.9.2021 13:21

İLGİLİ HABERLER