
BAHÇELİ: "AK PARTİ SANAL GÜNDEMİN PEŞİNDEN SÜRÜKLENDİ"
ADANA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin sanal gündemlerin ve hayali hedeflerin peşinden sürüklenerek bugüne kadar geldiğini öne sürdü.
Bahçeli, partisi tarafından Adana'da düzenlenen ''5. Bölge İstişare Toplantısı''ndaki konuşmasında, Türkiye'nin siyasi tarihinin en ağır ve çalkantılı dönemlerinden birini yaşadığını iddia etti.
Hükümetin huzur ve refah vadederek iktidara geldiğini belirten Bahçeli, ''Yeni ve taze bir başlangıç yapma adına, huzur ve refah vaat ederek iktidar olan ve 5'inci yılını yaşayan AK Parti hükümeti, meselelere çözüm bulamamış, aksine bunalımların daha da derinleşip yaralanmasına neden olmuştur'' dedi.
Başbakanın, Meclis'teki kendi taraftarları tarafından söylenen ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganlarından teselli aradığını savunan Bahçeli, şöyle konuştu:
''Başbakana soruyorum, hangi Türkiye'den bahsediyorsunuz? Sizinle ve partinizle gurur duyan Türkiye hangisidir? Milyar dolarlarına yeni servet katanların Türkiyesi mi? Dalında çürüyen portakalın, ardından ağlayan çiftçinin Türkiyesi mi? Bir lokma ekmek için kapı kapı gezenlerin Türkiyesi mi? Sizinle ve partinizle gurur duyan Türkiye hangisidir? Askerliği yan gelip yatmakla suçlayan başbakanın Türkiyesi mi?, Şehitler ölmez, vatan bölünmez diye haykıranların Türkiyesi mi?''
Tarımda uygulanan yanlış politikalar nedeniyle ülkenin dışa bağımlı hale getirildiğini ve çiftçilerin yoksullaştırıldığını savunan Bahçeli, ''Son 4 yılda tarım sektöründeki istihdam 1 milyon 900 bin kişi azalmış, ithalat ise yüzde 100 artış göstermiştir'' dedi.
Hükümetin, ülkeyi dış politika da etkisiz bir konuma getirdiğini öne süren Bahçeli, gezilerin hiçbir olumlu sonucunun olmadığını, Türkiye'nin gündem belirleyen değil, üzerinde gündem belirlenen bir ülke haline düşürüldüğünü savundu.