Gündem
  • 12.11.2016 00:10

Bahçeli AK Parti'ye henüz evet demedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parlamenter sistemin güçlendirilmesinden yana olduklarını belirterek, AK Parti'nin teklifine 'evet' demediklerini vurguladı.

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından il başkanlarını Genel Merkez’de topladı. Bahçeli burada başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bahçeli: Başbakanın anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz Ömer Topsakal’ın Habertürk’te yer alan haberine göre, Bahçeli, "Fiili durum ya ortadan kalkmalı ya da bir esasa bağlanmalı. Bu fiili durum Türkiye’yi açmaza götürür. Türk milliyetçileri yol gösterici olmalı. Bizim görüşümüz parlamenter sistemin revize edilerek güçlendirilmesidir" açıklamasında bulundu.

AK Parti’nin teklifine 'evet' demediklerini vurgulayan Bahçeli, önce teklifi görmeleri gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Meclis'te evet dersek seçimde de evet deriz" dedi. Bahçeli, Başbakan ile yaptığı görüşme sonrasında Twitter hesabından açıklama yapmış, "Sayın Başbakan’ın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz” demişti. 

 

Güncellenme Tarihi : 12.11.2016 01:42

İLGİLİ HABERLER