Gündem
  • 30.9.2008 15:33

BAHÇELİ, FIRAT'IN SAVUNMASININ 'İKNA EDİCİ' BULMADI

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Temmuz genel seçimleri öncesinde başlayan siyasi kamplaşma, cepheleşme ve çatışma ortamının Ramazan ayının manevi ikliminde de devam ettiğini belirterek, "Siyasi tartışmalar, kavgalar ve çatışmalar siyasi partilerin mensuplarına da yayılır ve Anadolu'da da sürerse bundan milli birliğimiz zarar görür" dedi. Siyasi tartışmaların Meclis zemininde ve siyasi nezaket çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, CHP'nin eleştiri oklarına hedef olan
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın savunmasını da 'ikna edici' bulmadığını vurguladı.
MHP lideri Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde önce parti yöneticileriyle, sonra da partililerle bayramlaştı. Bahçeli ile bayramlaşmak için genel merkeze gelen çok sayıda MHP'li, uzun kuyruklar oluşturdu. Bayramlaşma sırasında partili bir çocuk, Bahçeli ile Söğüt Şenlikleri'nde birlikte çekildikleri çerçeveli resmi MHP liderine hediye etti.
Bayramlaşma töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Fırat- Kılıçdaroğlu düellosunu değerlendirdi. 22 Temmuz 2007'de yapılan 23. dönem milletvekili seçimleri öncesinde başlayan siyasi kamplaşma, cepheleşme ve çatışma ortamının Ramazan ayının manevi ikliminde de devam ettiğini ifade eden bahçeli, bu tartışmaların 1 Ekim'de açılacak 3. yasama yılında Meclis zemininde belirli bir seviyeyi koruyarak devam etmesini temenni etti. Bahçeli, aksi takdirde bu siyasi tartışmalar, kavgalar ve
çatışmaların siyasi partilerin mensuplarına da yayılması ve Anadolu'da da sürmesi halinde milli birlik ve beraberliğimizin zarar göreceğini savundu. "İnatlaşma ve kavgadan kimseye fayda gelmez" diyen Bahçeli, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın 'uzlaşı' çağrısına destek vererek, "Toptan'ın bu çağrısına bütün siyasi partiler katılarak, yıllardır devam eden temel konularda ortak bir zeminde buluşmanın büyük yarar getireceğini düşünüyorum" diye konuştu.
Bahçeli, bir soru üzerine, hükümetin ABD'de başlayan ve tüm Avrupa'ya yayılan küresel ekonomik kriz konusunda gerekli acil tedbirleri alması gerektiğini söyledi.
MHP lideri, CHP'nin bir takım suçlamalarına hedef olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın savunmasını 'ikna edici' bulmadığını da vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER