Gündem
  • 22.11.2022 13:12

Bahçeli : HDP meclise sızmış düşman bakiyesidir. CHP ve İP'in HDP'den hiç bir farkı yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "MHP, algı oyunlarını ve iftira düzeneklerini bozarak geliyor. Geleceğin süper gücü Türkiye Cumhuriyeti'dir. 2023'te adayımız belli kararımız nettir." dedi.

Bahçeli, Pençe-Kilit harekatına değinerek, "Teröristleri aklama çabasındalar. CHP ve İYİ Parti'nin HDP'den ne farkı var? HDP meclise sızmış düşman bakiyesidir.

"Masalarda değil, meydanlardayız. MHP'ye yargısız infaza heves edenlere demokrasinin ve sandığın kaç bucak olduğunu göstermenin azmindeyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi algı oyunlarını boza boza geliyor. Hiçbir engele takılmadan, karanlık senaryoya aldırmadan inanmış adımlarla hak ettiğimiz başarıya ulaşmak için gece demiyoruz, gündüz demiyoruz, en ufak yılgınlık göstermiyoruz.

Hiç kuşkum yok, hep birlikte başaracağız. Geleceğin süper gücü Türkiye'dir. Cumhur İttifakı ise Türk milletinin gelecek umudu, birlik ve beraberlik şuurudur. 2023 yılında adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurla cumhuriyet tam olarak kenetlenmiştir.

Zillet partilerinin başkanları bu süreçte havlu atacak. 2023'te travmatik çalkantı yaşayacaklar.

"PENÇE-KILIÇ MEŞRU HAKKIMIZDIR"

İhanet bir hak değildir. Kötülük bir hak değildir. Suç işlemek ve insan öldürmek bir hak değildir. Bunların hepsi hukukun konusudur. İstiklal Caddesi'nde bombayla bebek arabası devirmek, 6 insanımızı katletmek bir hakkın konusu mudur?

Tek bir teröristin yaşamasına dahi göz yumamayız. 19 Kasım 2022 geçesi icra edilen Pençe Kılıç Harekatı, Türkiye'nin hukuki ve meşru hakkıdır. Bu harekata karşı gelen, durdurulmasıyla ilgili dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmıştır. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır.

ANAYASA MAHKEMESİ NEYİ BEKLİYOR?

Anayasa Mahkemesinin hala neyi beklediğini sormayalım mı? HDP, zaman ayarlı bombadır. Bu bomba ya bombacıların elinde patlayacak ya da patlayacaktır. 2023 yılında bölücü siyasete artık son verilmelidir. İlle de siyaset yapalım diyorlarsa toplansınlar büyük kongrelerini yapsınlar, tek yumurta ikizleri CHP'ye -nasıl olsa siyasetleri aynıdır. CHP'yi HDP'den, HDP'yi de CHP'den ayrı göremeyiz.

"CHP VE İYİ PARTİ'NİN HDP'DEN FARKI YOK"

Bunlar terör örgütlerine bir nevi cephane taşıyan köksüzlerdir. Sorarım size: Bu iki partinin HDP'den ne farkı var. Bir CHP'li çıkıp teröristin PKK üyeliği muamma diyebiliyor. Bir İP'li çıkıp ne delil var diye sorabiliyor. Bir başka ucube, İstiklal Caddesi saldırısını hükümetin düzenlemiş olabileceğini iddia edebiliyor. PKK'lı teröristler yakalanmış ve her şeyi itiraf etmişken zillet ittifakının teröristlere avukatlık yapması utanç verici bir alçalmadır.

 

Güncellenme Tarihi : 22.11.2022 13:19

İLGİLİ HABERLER