Gündem
  • 28.4.2007 15:32

BAHÇELİ SEZER'İN GÖREVİNİN UZATILMASINI İSTEDİ

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında Meclis'teki tüm siyasi parti liderlerinin katılacağı bir zirve yapılmasını istedi.


TBMM'nin erken seçim gündemli olarak acilen toplantıya çağrılmasını talep eden Bahçeli, yeni Cumhurbaşkanı seçilinceye kadar Sezer'in görevine devam etmesi gerektiğini kaydetti.


Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün gece yapılan açıklamayı yazılı bir açıklamayla değerlendiren MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan gelişmelerden Türk demokrasisinin geleceği, Türkiye'nin huzur ve istikrarı açısından büyük endişe duyduklarını bildirdi. Hükümetin tavrının Türkiye'yi, demokratik rejimin geleceğini tehdit eden bir kriz ortamına sürüklediğini kaydeden Bahçeli, "Türkiye, demokratik istikrarı tehlikeye sokan bu krizi, çok ağır bir rejim sorununa dönüşmeden
demokratik yol ve yöntemlerle aşmaya mecburdur. Bunu sağlamak, Türk milletine ve Türkiye'nin geleceğine olan ortak onur ve namus borcumuzdur" dedi.


MHP olarak mevcut krizden çıkmak için hazırladıkları yol haritasını hükümetin, tüm siyasi partilerin ve bütün kurumların dikkatine ve değerlendirmesine sunmak istediklerinin altını çizen Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar beklenerek, seçim sürecinin askıya alınması gerektiğini kaydetti.

 Bahçeli, Cumhurbaşkanı Sezer başkanlığında ve Meclis'teki siyasi partilerin başkanlarının iştirakiyle acilen 'Demokrasi, İstikrar, Güvenlik ve Uzlaşma' zirvesi yapılmasını önerdi. Bu değerlendirme toplantısında
Türkiye'nin artık ertelenemeyecek ve geciktirilemeyecek erken seçim sürecinin ele alınması gerektiğini ifade eden Bahçeli, şu önerilerde bulundu:


"Hükümet, Meclis Başkanı ile istişare ederek TBMM'yi erken seçim gündemli olarak acilen toplantıya çağırmalıdır. Meclis'i erken seçim tarihi hakkındaki kararından hemen sonra Türkiye'yi demokratik rejimi koruyarak suhuletle seçime götürecek hükümet yapılanması için gerekli Anayasal süreçler harekete geçirilmelidir. Erken seçimden sonra oluşacak TBMM ilk iş olarak geniş tabanlı bir mutabakatla yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmeli ve sayın Sezer bu süre zarfında görevini sürdürmelidir.

Devletin tüm kurumlarının
bu normalleşme ve siyasi istikrarın ihyası sürecine katkıda bulunmaları için gerekli koordinasyon sayın Sezer tarafından sağlanmalıdır. İçinde bulunduğumuz ağır şartlarda en samimi beklentimiz tüm partilerin siyasi çıkar hesaplarını aşarak, Türkiye'nin ve demokratik rejimin geleceğini her düşüncenin önünde ve üstünde tutan bir vatanseverlik anlayışıyla hareket etmesidir".

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:41

İLGİLİ HABERLER