Bahçeli'den İsrail'e askeri müdahale çağrısı

••2 dk okuma
Bahçeli'den İsrail'e askeri müdahale çağrısı

Hızlı Özet

“Bahçeli, Gazze'de soykırım saldırılarını sürdüren ve son olarak Suriye topraklarında çeşitli provokasyonlara girişerek çatışma ortamı arayan terör devleti İsrail'e karşı 'eylem ve yaptırım programı' çağrısında bulundu.”

Devlet Bahçeli'den İsrail'e 'askeri müdahale' çağrısı: Eşgüdüm içinde hayata geçirilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze'de soykırım saldırılarını sürdüren ve son olarak Suriye topraklarında çeşitli provokasyonlara girişerek çatışma ortamı arayan terör devleti İsrail'e karşı 'eylem ve yaptırım programı' çağrısında bulundu. "İsrail’in anladığı ve anlayacağı dil bellidir." diyen Bahçeli, "İsrail’e karşı bir eylem ve yaptırım programı teşkil edilmeli; askeri, siyasi ve ekonomik müdahalelerle bu program eşgüdüm içinde hayata geçirilmelidir." ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP'nin resmi yayın organları aracılığıyla gündeme ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

İsrail'e 'askeri müdahale' çağrısı

Bahçeli, Gazze'de soykırım saldırılarını sürdüren ve son olarak Suriye topraklarında çeşitli provokasyonlara girişerek çatışma ortamı arayan terör devleti İsrail'e karşı 'eylem ve yaptırım programı' çağrısında bulundu.

"İsrail’in anladığı ve anlayacağı dil bellidir." diyen Bahçeli, "İsrail’e karşı bir eylem ve yaptırım programı teşkil edilmeli; askeri, siyasi ve ekonomik müdahalelerle bu program eşgüdüm içinde hayata geçirilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Netanyahu hükümeti ateşle oynadığını ağır bedeller ödemeden idrak etmek zorundadır"

Bahçeli'nin konuya ilişkin açıklamasının tamamı şöyle:

"Gazze tepeden tırnağa felaketin kapsamında ve buna neden olan yeni vandalizmin boyunduruğu altındadır.

Hain ve haydut devlet İsrail 2 Mart 2025 tarihinden itibaren Gazze’ye insanlık dışı bir tecrit uygulamış, tüm yardım kanallarını tıkamış, dehşet verici bir ablukayla sayıları 2 milyonu aşkın Filistinli kardeşimizi açlığa ve sefalete mahkum etmiştir.

Böyle bir cinnet, böylesi bir zincirleme cinayet ve vahşet hiçbir dönemde, hiçbir devirde vuku bulmamıştır.

Ahlaki, insani ve hukuki caydırıcılığı kalmamış cılız kınama mesajlarına bel bağlamanın, bundan bir yarar ummanın, bununla mündemiç bir sonuç beklemenin artık hiçbir önem ve önceliğinden bahsedilemeyecektir.

İsrail’in anladığı ve anlayacağı dil bellidir.

Bu dilin terennüm ve tedavülünü derhal sağlayacak malum irade, eğer bağlayıcılık, haysiyet, itibar ve şeref seviyesini kaybetmemişse Birleşmiş Milletler Teşkilatı’dır.

Seri ve sistematik katliama uğrayan sadece Gazzeli mazlumlar değil, insanlığın topyekûn miras, emanet ve değerler hazinesidir.

İsrail’e karşı bir eylem ve yaptırım programı teşkil edilmeli; askeri, siyasi ve ekonomik müdahalelerle bu program eşgüdüm içinde hayata geçirilmelidir.

Beklemeye tahammül kalmamıştır.

İsrail Başbakanı’yla birlikte soykırım suçuna karışan canilerin Lahey Adalet Divanı’nda vereceği hesap gecikmemeli, daha fazla sürüncemede bırakılmamalıdır.

Bunun yanında terör devleti İsrail’in, Suriye topraklarında ayağımızın altında dolaşması, zaman zaman nokta hedeflere saldırılar düzenlemesi, provokasyon ortamını diri tutması ve tehdit mesajlarını sıralaması kaçınılmaz akıbetin ağlarını günbegün örmektedir.

Suriye özelinde, Türkiye ile İsrail arasında kurulması düşünülen çatışmasızlık alanlarının belirlenmesine dair teknik görüşmelere ihtiyaç duyulup bunun ilki gerçekleşmiş olsa da, Netanyahu hükümeti ateşle oynadığını ağır bedeller ödemeden idrak etmek zorundadır."

Bu haber 1022 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı
Gündem

NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı

Türkiye, uzay ve havacılık dünyasının en büyük buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. NASA, 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 77. Uluslararası Astronotik Kongresi için programını açıklarken, Artemis'ten Mars'ta yapay zekaya, Ay araştırmalarından uzayda üretime kadar kritik başlıkların Türkiye'de masaya yatırılacağı duyuruldu.

Habervitrini13704 Görüntüleme
Adana ve Osmaniye depremlerinde panik anları
Gündem

Adana ve Osmaniye depremlerinde panik anları

Adana'nın Saimbeyli ve Osmaniye'nin Sumbas ilçelerinde peş peşe korkutan depremler meydana geldi. Büyüklükleri 4.8, 4.9 5,2 ve son olarak 4,4 olarak ölçülen sarsıntılar bölgede kısa süreli panik yaratırken, Valilik ve İçişleri Bakanlığı saha taramalarında olumsuz bir duruma rastlanmadığını açıkladı. Vatandaşların panik anları ise cep kamerasına yansıdı.

Habervitrini9927 Görüntüleme
Türkiye için kritik hava uyarısı! Uzmanlar riskli bölgeleri açıkladı
Gündem

Türkiye için kritik hava uyarısı! Uzmanlar riskli bölgeleri açıkladı

Türkiye genelinde etkisini sürdüren yağışlı hava ve serin sıcaklıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Adana ve Hatay başta olmak üzere riskli bölgeleri işaret etti. Kadıoğlu, Marmara ve Ege'de fırtına, güney illerinde ise ani sel riskine karşı vatandaşları uyardı.

Habervitrini10534 Görüntüleme
Adana Saimbeyli yine sallandı! AFAD'dan veriler geldi
Gündem

Adana Saimbeyli yine sallandı! AFAD'dan veriler geldi

Adana ve Osmaniye hattında gün boyu devam eden deprem hareketliliğine akşam saatlerinde yeni bir sarsıntı eklendi. Saimbeyli'de saat 19.00'da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden olurken, gün içinde bölgede 5,2'ye varan sarsıntılar kaydedilmişti.

Habervitrini12663 Görüntüleme