Gündem
  • 25.3.2023 00:17

Bahçeli'nin sağlığına acımasıyla tahliye edilen Ahmet Türk, meydanlara militan olarak döndü

HDP'li Ahmet Türk bir anda dirildi! İtiraf gibi tehditler maskeyi düşürdü

Son dakika haberler: HDP ekolünün eski genel başkanlarından ve son olarak yürüttüğü Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden PKK'ya destek verdiği için alınan Ahmet Türk CHP ile gerçekleştirdikleri ittifakın ardından yeniden sahneye çıktı. Tutuklandığı dönemde "Hasta ve yaşlıyım" algısı üzerinden serbest bırakılmak için elinden geleni yapan Ahmet Türk bugün Türkiye'yi ve seçmenimiz dediği Kürtleri tehdit edecek kadar iyi durumda!

HDP ekolünün eski genel başkanlarından ve son olarak yürüttüğü Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden PKK'ya destek verdiği için alınan Ahmet Türk CHP ile gerçekleştirdikleri ittifakın ardından yeniden sahneye çıktı. Tutuklandığı dönemde "Hasta ve yaşlıyım" algısı üzerinden serbest bırakılmak için elinden geleni yapan Ahmet Türk bugün Türkiye'yi ve seçmenimiz dediği Kürtleri tehdit edecek kadar iyi durumda!

ÖNCE KÜRTLERİ TEHDİT ETTİ

Diyarbakır'da gerçekleştirilen nevruz programında konuşan Ahmet Türk buraya gelenlere yönelik yaptığı konuşmada Kürt seçmene tehdit ve yaftalamalarda bulundu.

HİÇBİR KÜRDÜN BU İKTİDARA OY VERMEYE HAKKINIZ YOK

Kullandığı ifadeler tepki çeken Ahmet Türk şunları söyledi: "Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara destek verenler Kürt halkına adeta düşmanlık ediyor. Bu büyük bir ahlaksızlık olur. Bunu açık bir şekilde dile getirmek istiyorum. Hiçbir Kürdün, bu iktidara oy verme, desteklemek gibi bir hakkı yoktur."

SONRA TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ: ÖCALAN'I BU DÖNEMDE ÖZGÜRLEŞTİRECEKMİŞ!

Ahmet Türk konuşmasının devamında Kemal Kılıçdaroğlu'na oy isteyerek meydandakilere "Bu dönem sayın Öcalan'ın özgürleşme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz mücadele etmek zorundayız" dedi.

TUTUKLANDIĞINDA KEDİ GİBİ OLMUŞTU

Ahmet Türk'ün 2016 yılında başında olduğu belediyede PKK'ya destek verdiği için görevden alınarak tutuklanmasının ardından serbest bırakılması için "hasta ve yaşlı" algısı yapıldı. O dönem kendi ihtiyaçlarını bile göremeyecek durumdaymış gibi açıklamalarla tahliyesi istenen Ahmet Türk bugün ise milleti sözde tehdit etmek için çıktığı sahnede oldukça enerjik ve sağlam görünüyordu.

CHP İLK KARŞI ÇIKANLARDANDI!

İç siyasette direnenlerin sayısı da az değildi. Mesela sorunu yaratan CHP, sadece silahları devreden çıkarmaya değil, Kürt kimliği üzerindeki yasakları kaldıran demokratik adımlara da karşı çıktı. Bu da CHP'nin ret, inkâr ve asimilasyoncu politikalarıyla örtüşüyor ve şaşırtıcı değildi.

 2017'de Bahçeli'ye teşekkür etti

Türk’ten ‘Tutuksuz yargılanmalı’ diyen Bahçeli’ye teşekkür: İmkanım olursa ziyaret edeceğiz

Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen eski Mardin büyükşehir belediyesi eş başkanı DBP’li Ahmet Türk, kendisi için “Tutuksuz yargılanmalı” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.

Bahçeli, 12 Ocak tarihinde Meclis kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk’ün rahatsızlığı nedeniyle tutuksuz yargılanması gerektiğini söylemişti.

Mardin’deki evinde DHA’ya konuşan Türk, Bahçeli’nin vicdani bir sorumluluğu yerine getirdiğini söyleyerek, “Bir parti hesabı yapmadan, vicdani sorumluluğu yerine getirdi. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. İmkanım olursa kendisini ziyaret edeceğiz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 26.3.2023 01:20

İLGİLİ HABERLER