Sağlık
  • 1.9.2023 22:19

Bakan açıkladı.. Reçete ve rapor için artık hastaneye gidilmeyecek

Reçete ve raporlarda yeni dönem

Sağlık sistemine ilişkin yeni düzenlemeleri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'reçete' ve 'rapor' için artık hastanelere gidilmeye gerek kalmayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemiyle ilgili yeni gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.  Bakan Koca, randevu alıp hastaneye gidenlerin yaklaşık yüzde 22’lik bir bölümünün hastaneye reçete ve rapor yazdırmak için gittiğini belirtti.

Haber 7 yazarı Mehmet Acet’e konuşan Koca, bu duruma çözüm olması için hasta yükünü azaltacak ‘Telemedicine’ uygulamasını hayata geçireceklerini duyurdu. Buna göre, ‘reçete’ ve ‘rapor’ için artık hastanelere gidilmeye gerek kalmayacak.

‘HASTANEYE GELMEDEN HALLEDİLMESİ SAĞLANACAK’

Koca, konuya ilişkin “Hasta yükünü azaltacak bir başka uygulama, Telemedicine uygulaması. Hastaların yüzde 22’si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak.” dedi.

Bakan Koca, ileri yaştaki insanların bulundukları yerde sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlayacak “Yaş Alma Merkezleri”nin (YAŞAM) bazı illerde açıldığını, devamının da geleceğini belirtti.

RANDEVULARDA GECİKME SORUNU

Bakan Koca, randevuların ileri tarihlere atılmasıyla ilgili ise “Bu sorunumuz kısmen devam ediyor” dedi. “Üzerinde durduğumuz en önemli konulardan bir tanesi bu” diyen Koca, “İl bazlı bakıyoruz bu meseleye. Her ile özel çözüm yaklaşımıyla sahada çalışıyoruz. En fazla yoğunluk göz, KBB, Cildiye ve Plastik Cerrahi” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKTA ŞİDDET

Sağlık çalışanlarına yönelik meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili de konuşan Koca, “Beyaz kod dışında bir de gri kod için çalışıyoruz. Beyaz kod da yargı/hukuk devreye giriyor. Gri kod ile idari sorumlular haberdar edilecek. Potansiyel bir tehdit algılamasına karşı öncül kod olacak.” dedi.

Güncellenme Tarihi : 1.9.2023 22:27

İLGİLİ HABERLER